De laver “nordens vin“ på æbler, der går til spilde: – Grimme æbler smager også godt

Hvis danske æbler er verdens bedste, hvorfor udnytter vi det så ikke noget mere? Med det udgangspunkt gik to fætre i gang med at lave en naturlig æblecider på danske mad- og spiseæbler.

De laver “nordens vin“ på æbler, der går til spilde: - Grimme æbler smager også godt

Det kan godt være hårdt at plukke så mange æbler. Udbyttet ligger på omkring 60 procent – 10 kilo æbler giver ca. 6 liter most. Foto: Kim Rasmussen

<p>Christian Risom Skaanning og Sebastian Risom står i, hvad der formentligt har været en gammel garage på Kromosegård lidt uden for Humlebæk. Her står de i gummistøvler, overalls og med gummihandsker på. I garagen bliver man mødt af en helt særlig lugt, duft om man vil. En lidt sød, sur og gæret lugt/duft aromatiserer garagen, som er blevet Christian og hans fætter Sebastians nye arbejdsplads.</p>