Bag om bohemen Bellman

Foto: Photographer: Peter Nerenst
De to Allan?er har tidligere med stor succes gæstet Kulturstationen med andre vise-programmer.
De to Allan?er har tidligere med stor succes gæstet Kulturstationen med andre vise-programmer. Copyright: Peter Nerenst

Bellman… Det er jo ham med de der skønne viser, ikke…? Eller… Var han ikke selv noget af en drukkenbolt? Og han levede jo i Stockholm, men hvornår var det nu det var?

I forestillingen »Bag om bohemen Bellman« vil man først og fremmest høre en lang række af hans fantastiske viser om ynde, druk, dramatik, erotik og humor. Viserne fremføres på dansk og er iklædt nye, fantasifulde arrangementer.

De medvirkende er Allan Høier, sang/fortælling, og Allan Thorsgaard, guitar/lut og Kjeld Steffensen, cello. De har optrådt med Bellman-viser siden 1995 og er således erfarne fortolkere.

Programmet opføres på Kulturstationen i Humlebæk tirsdag den 22. oktober klokken 19.30. Billetter på kulturstationen3050.dk. I Bellmans ånd vil der være mulighed for at købe sig et (par) glas god vin til nydelse under opførelsen.

Og for dem, der stadig tænker »Bellmann hvem?«, så kommer her lidt mere fakta. Carl Michael Bellman (1740-1795) regnes som en af Europas fineste digtere fra sin tid. Bellman skrev muntre og undertiden tragiske digte om personer fra det stockholmske folkeliv til musik lånt fra franske operaer og komponister som Händel og Roman. Hans hovedværker er Fredmans Epistlar (1790) og Fredmans Sånger (1791)