Stjerneregn på Rønnede Kro

Rønnede Kro kan nu kalde sig to-stjernet restaurant.

Den flotte hæder er givet i Den Danske Spiseguide 2017, som udgives af en af dansk gastronomis mest garvede madanmeldere, Bent Christensen fra Haslev. Han har i tidligere interviews spået kroen en flot fremtidig placering blandt de bedste danske restauranter, og det må man sige er sket nu.

Udmærkelsen blev afsløret under en storstilet gallaevent på Restaurant Frederikshøj i Aarhus søndag aften.

Rønnede Kro har ikke før fået stjerner i den anerkendte spiseguide, der er en dansk pendant til den franske Michelin-guide, så at gå fra nul til to stjerner i ét hug er noget af en præstation.

To stjerne tildeles, ifølge guidens klasifikationer, »restauranter der tilbyder en sæsonsikker, udfordrende og spændende spiseoplevelse med personlig og kyndig betjening og med god vejledning m.h.t. drikkevarer.«

- Rønnede Kro har sat en skarpere pære i fatningen. Når vi uddeler stjerner, så går de udelukkende på maden. Det er kke normalen, at man går fra ingen til to stjerner. Vi ser på dagsformen og den udviklingen, der har været i Rønnede. Vi var ikke så begejstrede de første par gange, vi besøgte Rønnede Kro. Der gik et til halvandet års tid før den kom op i omdrjeninger. Men man har en god mand på stedet i Kevin Tuuling (køkkenchef på Rønnede Kro red.), siger Bent Christensen.