Rent og billigt vand

Smagen er god, kvaliteten er godkendt og prisen i Skuderløse Vandværk er lige omkring kommunens laveste med 4,50 kroner pr. kubikmeter. Foto: Skuderløse Vandværk
Smagen er god, kvaliteten er godkendt og prisen i Skuderløse Vandværk er lige omkring kommunens laveste med 4,50 kroner pr. kubikmeter. Foto: Skuderløse Vandværk

Driftsleder og formand på Skuderløse Vandværk, Freddy Sørensen, har en særdeles god nyhed til vandværkets 115 forbrugere:

– Vi har her i slutningen af november måned 2017 fået foretaget analyser af vores vand, og de viser, at der hverken er pesticider eller colibakterier i drikkevandet, der er koldt og velsmagende, siger han.

Samtidig har det mere end 100 år gamle privatejede vandværk en favorabel lav vandpris på bare 4,50 kroner plus moms pr. kubikmeter aftappet vand.

– Det er det, det koster os, når medlemmerne i landsbyen selv hjælper til med at slå græs og fælde træer, siger Freddy Sørensen, der får en mindre skilling for at være driftsleder, hvilket han har været i snart 20 år.

– Jeg er nærmeste nabo, og snart bliver det endnu nemmere at holde øje med driften, når vi får vores nye computerovervågning. Vi er også ved at få tilbud på forbedring af det over 100 år gamle åbne filter og vandværksbassinet, der i dag skal renses og gennemskylles en gang om ugen. Der bliver lagt glas henover, så det er helt tæt. Vores rør er også næsten nye, bare omkring 14 år gamle. De er af plastic, så vores hårde vand, der har værdien 20, tærer ikke på rørene. Det går kun udover kaffe- og vaskemaskiner, tilgengæld kan vi undvære kalktabletterne i kosten, siger Freddy Sørensen.

Skuderløse Vandværk er koblet sammen med vandforsyningen i Haslev under Faxe Forsyning, så der kan leveres rent vand begge veje, hvis behovet skulle opstå.

Men modsat Skuderløse, så betaler borgerne i Haslev i dag hele 10,76 kroner kubikmeteren plus moms, og byrådet har netop godkendt Faxe Forsyningsvandtakst i 2018, der er nedsat en anelse til 10,41 kroner.

Til sammenligning koster det private vand i Faxe bys vandværk bare 5,45 plus moms for de godt 2.500 forbrugere.