Ny sprællemand i lyst og nød

HÅNDBOLD: Skader satte en stopper for Anders Porsborg karriere som markspiller, men nu er han tilbage på Dalbys divisionshold som målmand.

Sprællemand i lyst og nød

- Jeg var irriteret over at prøve at spille, men ikke rigtig kunne. Samtidig savnede jeg håndbolden, så nu er jeg i gang med min første sæson som målmand, siger Anders Porsborg, der måtte stoppe som markspiller på grund af problemer med skulderen og andre skader. Foto: Claus Rasmussen

Foto: Claus Rasmussen

I mange år var Anders Porsborg en alvorlig trussel for forsvar og målmænd, men nu har den gennembrudsstærke håndboldspiller påtaget sig en en helt anden opgave end at score mål. Nemlig at forhindre dem.

Porsborg er i gang med sin første sæson som fast keeper, og han nyder at være en del af Dalbys 3. divisionshold efter mere end tre års pause på grund af skader, skulderoperation, barselsorlov og coronarestriktioner.

– Efter jeg blev opereret i skulderen, har jeg prøver at starte op et par gange, men så er jeg blevet ramt af småskader i lår og knæ. Så jeg tænkte, at måske skulle jeg bare ikke spille mere…, siger Anders Porsborg.

– Men op til sæsonen var der to målmænd der stoppede, og så følte jeg, at jeg måske kunne bidrage med noget derinde.

Et sundt skifte

Som mangeårig bagspiller er Anders Porsborg i gang med en stejl læringskurve som målmand, men han var ikke helt på bar bund, da han tog hul på den nye del af håndboldkarrieren.

– Jeg stod lidt på mål som U18-spiller, da vores keeper blev skadet. Og hvis vi engang imellem har manglet en målmand til træning, så har jeg taget den tjans, siger 32-årige Porsborg, der ikke lader sig skræmme af, at mange markspillere opfatter posten som “farlig”.

– For mig virker det lidt mindre farligt i forhold til, hvordan jeg har slået mig tidligere. Mange siger godt nok, at man skal være skør for at stå på mål, men der kommer jo ikke nogen vanvittige tacklinger fra siden, som man ikke når at se. Så det er sundere for mig, siger Anders Porsborg.

Det var netop en uventet tackling, der satte Anders Porsborg ud af spillet, da han gjorde comeback med en kamp på Dalbys andethold i kvalrækken.

– Jeg så den slet ikke komme, så jeg slog min venstre skulder. Og så måtte jeg stoppe igen, siger Anders Porsborg, der også må erkende at højre skulder ikke er så god som ny efter operationen.

– Jeg kan ikke tyre med den. Den er fin nok til lange afleveringer, men den ville ikke synes, det var var sjovt, hvis jeg skulle skyde igennem, siger Anders Porsborg.

En helt anden rolle

Lysten til at spille med i angrebet er dog ikke væk, og tanken melder sig fra tid til anden, når Anders Porsborg kigger med fra bænken.

– Hvis der er tre-fire angreb, hvor vi ikke får løst tingene, så sidder jeg og tænker på, om jeg skulle tage den blå trøje på – og om jeg kan bidrage med noget, siger Anders Porsborg, der skal vænne sig til en helt ny rolle på holdet end i gamle dage.

Fra at være en af de bærende kræfter i angrebet, er han nemlig nu klart andenvalg til målmandsposten efter Lasse Søby Andersen.

– Jeg indrømmer, at det er lidt svært at sidde ude på bænken og håbe på, at jeg ikke skal på banen. For så betyder det jo, at det går godt og vi er ved at vinde, siger Anders Porsborg.

– Men jeg er da ved at få lidt fornemmelse for at stå på mål, og til træning går det fint. Jeg stod også de sidste 20 minutter mod Ledøje-Smørum forleden. De scorede otte mål, og jeg havde syv redninger, så det var godt nok, siger den nye keeper, der har fremtiden for sig.

– 32 år er jo ingen alder for en målmand, så det kan jo være, jeg kan forlænge karrieren lidt på den måde, siger han med et grin.

Anders Porsborg i et af sine velkendte gennembrud for nogle år siden. De dage er slut for den 32-årige Dalby-spiller, der nu forsøger sig som målmand. Foto: Anders Ole Olsen