Kun tre varmeværker er dyrere end Terslev

Terslev/Ørslev: Nykredit udsendte onsdag en pressemeddelelse med overskriften »Varmeregningen svinger med 30.000 kroner fra kommune til kommune.

Hos E.ONs varmeværk i Hjortekær nord for København betaler forbrugerne 37.090 kroner årligt for at opvarme et standardhus på 130 m3, mens det samme koster blot 8.155 kroner årligt, når huset ligger i Harboøre og modtager Danmarks billigste fjernvarme.

Fjernvarmeregningen svinger altså med 28.935 kroner årligt, afhængigt af priserne hos det lokale forsyningsselskab.

– Det er markante forskelle i fjernvarmeprisen. Som boligkøber kan det være et parameter, man skal have med i sine overvejelser. For eksempel koster det årligt 31.041 kroner at opvarme et hus i Herlev, mens prisen kun er 10.950 kroner i Hundige bare lidt over 20 kilometer derfra, siger forbrugerøkonom i Nykredit, Johan Juul-Jensen.

Det næstdyreste varmeværk er Uggelhuse-Langkastrup ved Randers. Det er ejet af forbrugerne, der som følge af den årlige udgift på 31.863 kroner længe har forsøgt at lukke værket eller sammenlægge det med et større.

E.ON ejer også Annebergparken i Nykøbing Sjælland, der med 31.793 kroner er tredjedyrest, og Ørslev-Terslev kommer ind på fjerdepladsen med 31.041 kroner årligt.

Herfra er der et stykke ned til nummer fem på listen, Odsherred Varmeværk med en pris på 27.796 kroner årligt pr. husstand.