Disney-prinsesser og opfindere hyggede på årets sommerlejr

Foto: Morten Overgaard

Fantasien får frit løb på Faxehus Efterskole, hvor 43 børn fra udsatte familier i denne uge er på sommerlejr. Det er Blå Kors, der arrangerer sommerlejren for børnene, og 25 frivillige hjælper med at gøre oplevelsen uforglemmelig for de mange børn.

Tirsdag var børnene delt op i drenge og piger, og mens drengene knoklede med save og skruemaskiner udenfor, lavede pigerne cupcakes og hyggede indenfor.

Emily Elling var også med på lejren sidste år, og årets aktiviteter skuffer bestemt ikke.

– Jeg var her sidste år, og jeg er blevet gode venner med nogle af de andre. I år har vi fundet poster og løst opgaver, og onsdag bliver jeg ni år, og der skal vi i BonBon-Land, siger hun inden hun går ind til veninderne for at få lagt ansigtsmaske og tage fodbad.

Oplægget til dagens aktiviteter tog afsæt i Disney-universet, hvor Askepot og Lynet Mcqueen bad børnene om hjælp til at finde tilbage til deres eget univers, og det kræver noget udklædning og en god fantasi fra de frivillige.

– Vi giver børnene en uge, hvor vi alle vil dem det bedste. Det kan godt være, at de synes, vi er lidt fjollede, når vi klæder os ud, men der skal være plads til at lege, og mange af børnene kommer igen, fortæller Helene Vium Larsen, der har været med som frivillig i tre år og i år har taget tjansen som lejrchef sammen med Rasmus Rabjerg.

Udenfor var drengene i gang med at bygge deres egne biler, så de kunne køre om kap med Lynet Mcqueen, og ambitionerne fejlede ikke noget.

– Den mangler stadig de sidste bjælker, og så skal den spraymales, lyder dommen fra Benjamin Gorm Amodio Nielsen, der har brugt det meste af formiddagen på at bygge sæbekassebiler sammen med de andre drenge.

Læs mere i DAGBLADET onsdag.