Debat: Vildledende sted-betegnelse

Kommentar til Tomas Legarths klumme om Businesse Park Faxe.

Da jeg læste overskriften, „De første ideer til Business Park Faxe“, til Tomas Leharths klumme i avisens lørdagsudgave, tænkte jeg, at det er da vældig fint, at byen Faxe får en business park.

Men da jeg så læste teksten, blev jeg klar over, at det drejer sig om et område i Rønnede!

Hvorfor pokker får man så den idé, at kalde området for Business Park Faxe?

Det er jo vildledende over for borgerne i Faxe Kommune og for eventuelle interessenter, idet man straks vil tro, at området ligger i byen Faxe.

Det er en navngivningsfejl, som man i flere tilfælde har begået, siden sammenlægningen af de tre kommuner Fakse, Rønnede og Haslev.

Således ligger Faxe Musikskole i det gamle bibliotek på Præstevænget i Haslev, Faxe Ungdomsskole i det gamle seminarium i Søndergade i Haslev osv.

Hvorfor har man ikke taget ved lære af f.eks. Sydøstsjællands Idrætsefterskole, der godt nok har sæde i Haslev, men med sit navn favner bredt?

Business Park Faxe kan hurtigt omdøbes til Business Park Sydøstsjælland; en betegnelse der vil være mere dækkende for den geografiske placering, som ude fra kommende også kan identificere sig med.

Og nu jeg er i gang: Hvorfor hedder det Business Faxe og ikke Business Faxe Kommune, eftersom de erhvervsfremmende tiltag derfra dækker hele kommunen og ikke blot Faxe by?

Når man navngiver noget i en sammenstrikket kommune, bør man tænke sig om, så misforståelser undgås.

Vi er i øvrigt stadig mange her i Haslev, der ikke er begejstrede for betegnelsen Faxe Kommune, fordi navnet giver associationer til Faxe by og ikke til hele kommunen.

Hans-Willy Bautz

Bøgevej 10F, Haslev