Mere liv skal gøre bydel til »speltfascistkvarter«

Annemette

Tangbjerg: Hvis det står til Tine Thomsen, der er ny formand for Tangbjerg Grundejerforening, så skal der ske noget i Tangbjerg.

I de senere år har bydelen i udkanten af Egedal Kommune tæt på Jyllinge i Roskilde Kommune oplevet, at kommunen lukkede både børnehaven og de kommunale dagplejer, og den udvikling er hun ikke glad for.

– Jeg har hørt en medarbejder i kommunen kalde Tangbjerg for en »misforstået udstykning«, siger Tine Thomsen, og selv om hun godt ved, at det næppe er kommunens officielle holdning, så vil hun i hvert fald gøre sit for at lave den om. Hun vil også gerne gøre op med de »gamle« Ølstykkeres omtale af Tangbjerg som »Reservatet«.

Hun synes Tangbjergs blanding af ude på landet og alligevel tæt på byer som både København, Hillerød og Roskilde er helt ideel, og ved at skabe liv i bydelen, håber hun, at det lykkes at få fleres øjne op for, at Tangbjerg er et skønt sted at slå sig ned med sin familie.

– Hvis ikke vi udvikler det, så bliver det et sølvbryllupskvarter med vindhekse gennem gaderne, men vi har alle muligheder for at blive et »speltfascistkvarter«, hvor man bor med sine børn tæt på naturen, fastslår hun.