Zydeco-funk med Chris Jagger

En aften med Chris Jagger og hans makker har alle muligheder for at blive en nydelse af forrygende zydeco-funk

Foto: John Jessen Hansen

I september ultimo og oktober primo er denne duo på tourné i Danmark. Lad det være sagt med det samme: Chris er langt mere end blot sin nok så kendte bror Mick Jaggers skygge, og er i modsætning til ham forblevet langt mere tro mod sine musikalske rødder. Han har i over 40 år skrevet rigtig gode sange selv og har i de seneste år haft mere travlt end nogensinde med bl.a. sin forrygende zydeco-funk, der får flyttet dygtigt rundt på dansefødderne og sin rythm and blues.

Chris turnerer som duo med Charlie Hart, der bl.a. har spillet med Ian Dury og Eric Clapton.

Charlie henter sin inspiration hovedsageligt i rootsy jazz, afrikansk musik og blues og har indspillet cajun-præget "Disorder on the Border" med Geraint Watkins og Gary Rickard.

Han har bl. a. spillet med Chris for Dalai Lama i UK og har turneret sammen med David Knopfler.

Ellers er Chris mest kendt for sit band Atcha, der også tæller Charlie Hart.

Chris"s karriere spænder bredt og inkluderer en masse lige fra tøjdesign, teater, journalistik og til musik.

Hans første LP blev lavet i 70"erne for den senere Faces manger Biffy Gaff og David Geffen fra Asylum Records, og han turnerede i USA og England. Han genoptog sin sangskrivning i slutningen af 80"erne, da han arbejdede i Frankrig som tekstforfatter for produceren Franck Langolf (Vanessa Paradis) og hjalp sin bror med "Dirty Work" og senere "Steel Wheels".

Lavede sit eget materiale

Derefter koncentrerede han sig om sit eget materiale, og det resulterede i det anmelderroste album 'Atcha!' i 1994; en blanding af Cajun og Chris' individuelle brand som sangskriver. I 1996 indspillede Chris et akustisk album, 'From Lhasa to Lewisham' med partnerne Ben Waters and Charlie Hart.

I 2005 bragte "Act of Faith" Chris og hans musik til et bredere publikum i Europa, Australia, Japan og Canada, hvor Atcha optrådte på Montreal Jazz Festival i 2007.

Chris"s seneste CD "the Ridge" er langt mere personlig og inderholder sange til venner og familie. Den er overvejende akustisk og optaget live med en blanding af countrytoner og sjælfulde ballader, som man vender tilbage til igen og igen.

Forskellige kunstnere bidrog til CD"en. Bl.a. Dave Gilmour og Dave Stewart (på "Lhasa Town"), Leo Sayer samt en smule broder Mick på "Stand up for the Foot".

Aftens koncert byder på en god blanding af blues/rock og lidt zydeco i folk/rock fra den nye meget personlige CD "the Ridge" og der bliver også spillet numre fra Atcha"s "Act of Faith", "the Channel Fever" og en masse fra den righoldige repertoire.

Du har mulighed for at vinde 5 X 2 billetter til koncerten lørdag den 26. september klokken 20 i Støberihalle. Du skal blot svarer på følgende spørgsmål:

Hvad hedder Chris Jaggers meget mere kendte bror?

Send eller mail svaret til konkurrence(snabel-a)hip.dk eller til Hillerød Posten, Møllestræde 9, 3400 Hillerød.

Svaret skal være på redaktionen senest fredag den 25. september klokken 12.