WTA tager højde for coronapause på verdensranglisten

Verdensranglisten skal midlertidigt baseres på resultater opnået i en periode på 22 måneder.

Sofia Kenin vandt Australian Open 1. februar.
Sofia Kenin vandt Australian Open 1. februar.

Women's Tennis Association (WTA) justerer midlertidigt reglerne for tennisforbundets verdensrangliste, akkurat som det er gjort på herrernes ATP-verdensrangliste.

Sædvanligvis baserer verdensranglisten sig på resultater for det seneste år, men da coronapandemien har sat en stopper for tennis siden begyndelsen af marts, er den fremgangsmåde uhensigtsmæssig.

I stedet vil verdensranglisten blive baseret på de bedste 16 turneringsresultater, en spiller har opnået eller opnår i perioden marts 2019 til december 2020.

Flere turneringer vil være afviklet to gange i den periode, men hver turnering må højst være repræsenteret en gang i en spillers 16 bedste resultater. For kvindelige doublespillere er det kun de 11 bedste resultater, der tæller med i den 22 måneder lange periode.

Den midlertidige udregningsmetode sikrer blandt andet, at spillere, der eksempelvis af sundhedsmæssige årsager ikke deltager i turneringer i de kommende måneder, ikke straffes på verdensranglisten.

En spillers placering på verdensranglisten er vigtig, da den afgør seedningerne ved de forskellige turneringer.

Desto bedre seedning, desto bedre forudsætning har en spiller for at nå langt i en turnering – og derved opnår spilleren flere point til verdensranglisten og får flere præmiepenge.

WTA Touren genoptages fra 3. august med en turnering i Palermo på den italienske ø Sicilien.

17-årige Clara Tauson er Danmarks bedst rangerede spiller på WTA's verdensrangliste. Hun ligger nummer 212.

WTA om ændringer for verdensranglisten