WTA og ATP aflyser alle turneringer i Kina

Kina har forbudt internationale sportsbegivenheder i resten af 2020, og det rammer tennissporten.

Tennissæsonen bliver yderligere afkortet som følge af coronapandemien.

Både de mandlige spilleres organisation, ATP, og kvindernes ditto, WTA, oplyser fredag, at samtlige turneringer, der skulle spilles i Kina i andet halvår, er aflyst.

Det skyldes, at Kina har indført forbud mod internationale sportsbegivenheder i resten af 2020 på grund af coronavirusset.

Både ATP og WTA havde haft et håb om, at deres turneringer ville blive fritaget for forbuddet, skriver nyhedsbureauet AFP.

– Vi er ekstremt skuffede over, at vores verdensklasseturneringer i Kina ikke vil finde sted i år, siger Steve Simon, der er direktør for WTA.

Aflysningerne rammer blandt andet ATP-turneringer som Rolex Shanghai Masters, der er Asiens eneste Masters 1000-turnering, og China Open i Beijing. Også de noget mindre turneringer Chengdu Open og Zhuhai Championship er strøget fra kalenderen.

– Vi må med tungt hjerte meddele, at ATP-turneringer ikke vil blive spillet i Kina i år, siger ATP's formand, Andrea Gaudenzi, ifølge AFP.

WTA havde håbet på at afvikle syv turneringer i Kina i den resterende del af 2020 med den sæsonafsluttende WTA Finals som højdepunktet. Turneringen skulle være begyndt i slutningen af oktober i millionbyen Shenzhen.

Coronapandemien har stort set kortsluttet hele tennissæsonen med undtagelse af majorturneringen Australian Open, der sluttede 2. februar, hvor virusudbruddet endnu var i den indledende fase.

Dette års Wimbledon blev aflyst for lang tid siden, French Open, der normalt begynder i maj, er udskudt til slutningen af september, mens den fjerde grand slam-turnering, US Open, efter planen skal begynde 31. august.

Pressemeddelelse fra ATP