Wozniacki leverer vanvittigt comeback i Australian Open

Caroline Wozniacki overlevede to matchbolde og kom tilbage fra 1-5 i 3. sæt i sejren over Jana Fett.

Caroline Wozniacki er klar til tredje runde i Australien efter en vild sejr i anden runde.
Caroline Wozniacki er klar til tredje runde i Australien efter en vild sejr i anden runde.

Caroline Wozniacki overlevede to matchbolde og kom tilbage fra 1-5 i afgørende sæt, da hun i et højdramatisk opgør tidligt onsdag morgen dansk tid spillede sig videre til tredje runde i grand slam-turneringen Australian Open.

Wozniacki vandt i tre sæt, 3-6, 6-2, 7-5, over den useedede, 21-årige kroat Jana Fett efter et drama, der strakte sig over to og en halv time.

Fett, der er nummer 119 i verden, spillede blændende og udnyttede, at danskeren forfaldt til at blive lidt for passiv.

Kroaten var foran 5-1 og spillede sig da til to matchbolde ved stillingen 40-15 i egen serv. Blot én bold fra karrierens bedrift.

Men rutinerede Wozniacki afværgede de to matchbolde og lavede i alt en serie på ni vundne bolde i træk, og så var stillingen 3-5.

Fett kom foran 30-15, da hun anden gang havde muligheden for at serve sejren hjem ved 5-3, men igen løftede Wozniacki sit niveau og brød, som hun var pisket til.

På trods af to dobbeltfejl servede danskeren sig efterfølgende på 5-5, og så var det som om, at Fett mistede troen.

Wozniacki udnyttede en breakbold og kom på 6-5, inden hun fuldbyrdede et af karrierens største comebacks på den første matchbold.

Danskeren havde fået en skidt start på kampen, da hun blev brudt i første parti. Hun svarede ganske vist tilbage med et brud, men fandt aldrig sit spil i første sæt.

Fett spillede sin chance og afgjorde sættet med brud til 2-1 og 6-3.

Sættet var generelt præget af en række ukarakteristiske fejl fra Wozniacki, der blandt andet sendte et par lette forhåndsslag ud af banen.

Andet sæt startede også nervøst for danskeren. Hun kom bagud 0-1 og måtte afværge to breakbolde, inden hun servede sig på 1-1.

En situation i andet parti, hvor Wozniacki ikke fik lov til at kalde en challenge, virkede til at blive et lille vendepunkt for den 27-årige dansker.

Her kom hun i diskussion med kampens dommer ved stillingen 30-30.

– Det er derfor, du er her. Ellers kunne vi bare klare det her selv, sagde hun til dommeren, da hun ønskede at kalde en challenge.

Det fik hun ikke lov til, men i stedet vandt hun på fornem vis næste bold.

Hun endte med at bryde til 2-1, og herefter kørte hun sikkert sættet hjem.

Efter det overbevisende andet sæt fornemmede man, at danskeren ville kunne cruise sig til sejr i tredje sæt. Men nemt blev det altså på ingen måde.

Fett genfandt et højt niveau og brød til 3-1 og 5-1, inden Wozniacki gjorde rent bord ved at vinde de sidste seks partier.

Fredag gælder det så tredje runde, hvor den 30.-seedede hollænder, Kiki Bertens, venter.

Danskeren har vundet deres to hidtidige opgør.