Voldssag bremset i Bagger-kompleks

Nordsjællands Politi vil inden for få dage sigte endnu en person i voldssagen mod Stein Baggers forretningspartner Allan Vestergaard.
  Foto: Scanpix
Nordsjællands Politi vil inden for få dage sigte endnu en person i voldssagen mod Stein Baggers forretningspartner Allan Vestergaard. Foto: Scanpix

Nordsjællands Politi blev bedt om at udskyde efterforskningen af et overfald i Stein Bagger-sagen.

Stein Baggers partner, Allan Vestergaard, blev slået ned sidste år, men trods beviser mod en konkret mistænkt, blev politiet anmodet om at lægge sagen på is og ikke foretage sig noget, der ville genere Bagger. Det oplyser flere centrale kilder til B.T.

Derfor har politiet ikke efterforsket sagen i måneder.

Ønsket om at nedtone efterforskningen kom fra SØK, Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet – bedre kendt som Bagmandspolitiet.

– Vurderingen er iskold: Skal man forsøge at få Bagger dømt for overfaldet, der kan give ham to-tre måneders fængsel ekstra – med den mulige konsekvens, at han lukker i om bedragerisagen, der vil give syv-otte sikre år? Det skal ikke risikeres, siger en højtstående kilde hos SØK med detaljeret viden om sagen.

Han beretter i lighed med flere andre kilder, at SØK i utvetydige vendinger bad Nordsjællands Politi om at slå bremsen i.

De nye oplysninger chokerer Kim Pedersen, advokat for Allan Vestergaard, der stadig er dybt mærket af overfaldet sidste år.

Vicepolitiinspektør Henning Svendsen, som er daglig leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet ved Nordsjællands Politi, bekræfter, at dele af efterforskningen er skubbet af netop denne årsag.

– Om det er blevet skubbet 14 dage, tre uger eller en måned, det ved jeg faktisk ikke. Men jeg kan sagtens sige, og det står til troende, at der er taget hensyn til hinandens efterforskninger, siger han.

Bagmandspolitiets chef, statsadvokat Jens Madsen, nægter overfor B.T. at have bedt om at bremse efterforskningen.