Ville i slåskamp med politiet

Foto: Kenn Thomsen

En patruljevogn fra Midt- og Vestsjællands Politi satte lørdag kl. 09.21 kursen mod Karlslunde Rasteplads på Køge Bugt motorvejen.

Politiet havde fået anmeldelse om, at to meget berusede personer lavede ballade. Ved ankomsten traf politifolkene de to personer ved en holdende bil – en 23-årig mand, der sad bag rattet og en 34-årig mand, der stod og tissede op ad bilen.

Da politiet henvendte sig til de to mænd, var de begge meget ophidsede og synligt berusede – og ikke egnede til at køre bil. Den 34-årige ønskede ikke at oplyse sit navn og opfordrede politifolkene til slåskamp, ligesom han opførte sig hånligt og truende. Han blev derfor anholdt og lagt i håndjern – i den forbindelse måtte politifolkene anvende peberspray.

Den 23-årige ønskede heller ikke at tale med politiet, men opfordrede politifolkene til konfrontation. Han sprang pludselig op på politibilen og trampede på kølerhjelmen og forruden. Også den 23-årige var truende overfor politifolkene, hvorefter han forsøgte at løbe væk. Han blev indhentet og anholdt – også denne gang måtte politifolkene anvende peberspray.

Begge mænd blev anholdt og sigtet for spirituskørsel og fik taget blodprøve, ligesom begge blev sigtet for trusler mod politifolkene, for ikke at efterkomme politiets anvisninger og for at modsætte sig anholdelse. Den 23-årige blev bl.a. sigtet for hærværk og for våbenloven, da politiet fandt en peberspray i hans bil. Den 34-årige blev bl.a. sigtet for at have urineret på et offentligt sted, samt for vold med en 38-årig, som den 34-årige havde slået ud efter og været truende overfor.

Begge anholdte blev løsladt efter afhøring lørdag aften.