Viktor og hans far er sammen på landsholdet: Nu venter VM

Nikolaj Christoffersen og hans søn 15-årige Viktor er udtaget til VM i karate i Tjekkiet til juli

Foto: Anne Lønstrup

Det er sjældent, at forældre og børn bliver fanget af den samme sportsgren – i hvert fald på et niveau, der bringer dem til verdensmesterskaberne. Men det er lige præcis det, der er sket for familien Christoffersen. Her skal far og søn nemlig nu afsted sammen til VM i den japanske kampsport Karate.

Familien Christoffersen blev fanget af den japanske kampsport Karate, mens den boede i Nuuk i Grønland tilbage i 2012, hvor forældrene Heidi og Nikolaj Christoffersen arbejdede. Deres to børn, Viktor og Karoline, begyndte at dyrke karate, og trænerne mente, at det også måtte være en sport for forældrene. Og det passede.

De blev iført en Gi, som den hvide karatedragt hedder.

"Og så røg vi med", fortæller Nikolaj.

I dag er alle fire familiemedlemmer medlemmer af samme karateklub. De er oppe på tre-fire ugentlige træningspas, og 15-årige Victor og hans far har nået et niveau, der har fået dem udtaget til VM. Det afholdes i Tjekkiet, hvor de begge stiller op for det danske SKIF (stilarts)landshold.

Familien Christoffersen bor i Farum men træner i Allerød Karate Dojo. Klubben er med sine 300 medlemmer en af landets største karateklubber.

"Det første mål for en karatekæmper er det sorte bælte, og når man har fået det, så er der mere ro på til at træne sig op til andre mål," fortæller Nikolaj Christoffersen, der nævner overblik, smidighed og styrke som nogle af de egenskaber, der trænes til karate.

Det er første gang, at han og Viktor er med til et så stort stævne som VM, og de er begge to stolte over at være med.

"Vi laver en sommerferie ud af det," siger Nikolaj, der stadig er bedre til karate end sin søn, men som også erkender, at det nok er en stakket frist.