Vikar søges… eller måske et par stykker

Helle Andersen

Slotsgade 43, Hillerød, skriver:

Som ny tilflytter til Hillerød Kommune må jeg erkende, at det er med blandede følelser, vi har stiftet bekendskab med folkeskolen. Problemet er som tilflytter, at ønsker du at fortsætte i det private skoleregi, så kan det ikke lade sig gøre; idet du skal have været skrevet op, næsten inden du bliver født. Altså; indmeldelse i en kommunal skole.

Det kan jo også være godt nok, (hvis der er en lærer til stede, når der skal undervises.) Ja, men så er der jo frit skolevalg!

Vi undersøger de enkelte skoler i kommunen, og vort valg falder så på én af skolerne i byen. Vi erfarer, at loven om frit skolevalg er en and, for det er kun frit, såfremt der er PLADS på den enkelte skole. Altså en lov som i bund og grund ikke kan bruges til noget i praksis. Altså; at starte i den skole man hører til.

Til dato har der ikke været én eneste uge, uden at der har været vikar, man har sågar FORTRYKTE sedler til eleverne med besked om, at der desværre ikke er nogen vikar, så eleverne har fået fri!

Siden nytår er regnestykket således, at der i undervisningstid er mistet én dag pr. uge! Fortsætter dette er regnestykket for selv den dårligste regnelærer rimelig let på, hvor mange timer der mistes på et år.

Jeg undrer mig, idet jeg i det private regi ikke har set så mange vikartimer, eller mangel på en vikar, på fem år som jeg har oplevet gennem et halvt år på en kommunal skole i Hillerød. Mangel på resourser eller ej, jeg finder det helt katastrofalt.

Jeg læser ved samme lejlighed i Hillerød Posten, at Hillerøds kommunale skoler nu skal tage 20 flygtninge! Hvordan er disse 20 pladser pludselig opstået, – nogle af pladserne på præcis den skole vi fik oplyst var lukket for tilgang, og hvor findes de ekstra resourcer til sligt, når den daglige undervisning ikke engang kan opretholdes optimalt?

Jeg frygter, at mange elever bliver tabt på gulvet grundet et slattent system, manglende diciplin eller mangel på resourser, eller hvad nu grunden måtte være.