Vicepræsident i stor Allerød-virksomhed stopper

Foto: Steen Tue Bjerborg

Preben Carøe har efter 15 år som frontfigur i Ametek Denmark med hovedkvarter på Gydevang i Allerød valgt at gå på pension den 5. november.

Efter 30 år i ledende stillinger inden for globalt salg og ledelse hos blandt andet ISS Clorius, Brüel & Kjær og Krüger blev Preben Carøe i 2000 ansat hos Ametek Denmark. Det var som salgs- og marketingdirektør. Men allerede året efter blev han udnævnt til administrerende direktør i virksomheden og i 2004 Viceprecident og General Manager.

Som vicepræsiden og general manager har Preben Carøe siden været en bærende og drivende kraft i at bygge virksomheden til en division, der i dag omsætter for omkring 1,6 milliarder kroner og beskæftiger mere end 800 medarbejdere.

Men det har også kostet meget tid og rejseaktivitet. Og derfor vil Preben Carøe nu prioritere mere tid til familien og hjemmet i Hørsholm samt sin gamle Morgan i garagen og bruge sin erfaring i bestyrelsesarbejde i andre etablerede virksomheder og som hjælp til nystartede virksomheder.

Ametek holde afskedsreception for Preben Carøe 30. oktober, og det kommer til at foregå hos Nordsjællands KonferenceCenter, Gydevang 39 i Allerød fra klokken 14.00 til 17.00.