
Efter ni år inden for først Tølløse og sidenhen Holbæk Kommunes ældreomsorg har Kirsten Dehn sagt sin stilling op. Hun er træt af de personlige dilemmaer, hun som leder konstant befinder sig i, og vil simpelthen ikke være med længere. Efter sommerferien starter hun som linjeleder på Produktionskolen PH's social- og sundhedslinje i Tølløse.
Kirsten Dehn er uddannet social- og sundhedsassistent, demenskoordinator og diplomuddannet i aldring og demens. Hun har været med til at forme Tølløse Kommunes demenspolitik og har med base på Møllevang i St. Merløse arbejdet inden for det felt alle årene.
Hun har været med til at stifte de to demensafsnit på Møllevang og arbejdede i fem-seks år som daglig leder af demensafdelingen samtidig med, at hun var demenskoordinator for hele Tølløse Kommune. I forbindelse med kommunesammenlægningen blev Kirsten Dehn leder af plejeenheden på Møllevang Ældrecenter, Østergården i Undløse og Tølløse Ældrecenter, dengang sammen med Helle Skov.
Kirsten Dehn har koncentreret sig om Møllevang og Østergården, der begge har demensafsnit. Men nu er det slut, Kirsten Dehn har sagt sin stilling op med udgangen af juli og har kun få dage tilbage, inden hun går på ferie.
– Jeg synes ikke, der er noget i prognoserne, der peger på, at vi får flere resurser på ældreområdet, siger hun. Hverken økonomisk eller menneskeligt. Jeg mener, vi er skåret helt ind til benet i dag, og har ikke lyst til at være med længere. Jeg har tænkt over det siden sidst på vinteren og sammenholdt det med min alder. Skal jeg noget nyt, så skal det være nu.
Der er snart et stort spring fra det, vi forstår ved den gode pleje, til det, der er muligt at levere ud fra de resurser, vi har i dag, siger Kirsten Dehn.
– Jeg har tidligere været med til at undervise medarbejdere og har også gjort det på freelance-basis i min fritid. Så skal man stå og undervise om den gode pleje vel vidende, at virkeligheden er langt derfra. På trods af, at medarbejderne gør alt, hvad de kan. Det har pint mig i lang tid.
En del af Kirsten Dehns job har været loyalt at motivere medarbejderne i forhold til de vedtagne beslutninger. Samtidig har hun måttet skuffe pårørende i forhold til de forventninger, de har.
– Det har sat mig i nogle personlige dilemmaer, siger hun. Så vil jeg hellere tage konsekvensen, så jeg kan være bekendt at se mig selv i øjnene igen.
Omstrukturering og konstant dokumentation
Nu er der lige kommet endnu en ældrerapport, der lægger op til endnu en omstrukturering på kommunens ældreområde.
– Det er ikke årsagen til, at jeg holder op, understreger Kristen Dehn. Jeg havde allerede fået nyt job, da rapporten kom. Men kommunen har omstruktureret hvert andet-tredje år i den tid, jeg har været ansat inden for ældreområdet.
Den tid, man bruger på omstillingen, går fra beboerne. Samtidig skal man huske på, at plejetyngden er blevet "tungere". For fem-seks år siden havde beboerne flere personlige resurser.
Og så er der de øgede krav til konstant dokumentation.
– Det er en tidsrøver, siger Kirsten Dehn, der for et halvt år siden spurgte sig selv, om det var det, hun ville. Og fandt ud af, at det var det ikke.
Nu skal hun til at arbejde med unge mennesker på Produktionsskolen PH i Tølløse, hvor hun selv er bosiddende.
– Det er et totalt skift og en rigtig stor udfordring, siger Kirsten Dehn. Det bliver spændende.
Unge mennesker, der går på produktionsskole er måske ikke dem, der er gået nemmest gennem livet. Så det bliver en dobbelt udfordring, og jeg håber, at jeg kan motive nogle af dem til at arbejde inden for offentlige servicefag.
– Overenskomsten har givet nogle bedre lønvilkår, siger hun. Så må man jo håbe, at politikerne snart giver nogle rimelige arbejdsmiljøvilkår.
cp@nordvest.dk