Vi handler lokalt – og her er de mest populære gaveønsker

Foto: Jeppe Helkov

JULEINDKØB Handl lokalt og hjælp med at redde bylivet. Det slogan har kørt i de fleste provinsbyer i de senere år. Og noget kan tyde på, at slogannet har virket. I hvert fald viser en ny undersøgelse fra prissammenligningshjemmesiden Pricerunner, at et flertal foretager de fysiske indkøb i en lokal forretning.

"Det er stadig den lokale butik, der står stærkt når vi køber julegaver, "siger Martin Andersen, landedirektør for Pricerunner i Danmark i en pressemeddelelse. I deres undersøgelse er 3.500 brugere af Pricerunner blevet spurgt – og heraf svarer 44 pct., at de vil handle lokalt, mens 41 pct. siger, at der vil købe ind i en større by, hvor der er et butikscenter.

Ifølge undersøgelsen er det samtidig også nethandlen, der er blevet danskernes mest foretrukne. 44 pct. af de adspurgte foretrækker at handle på nettet, mens 38 pct. holder fast i fordelene ved de fysiske butikker.

"Vi elsker at shoppe på nettet og vi elsker at gå på juleindkøb i byens butikker. Vi handler på nettet, når vi går efter laveste pris og vi går i de lokale butikker, når vi vil inspireres, have god service og ikke mindst sikre os, at det er nemt at bytte gaven, " siger Martin Andersen i pressemeddelelsen.

Pricerunner har også undersøgt danskernes julegaveønsker. Her kan du se top 10 listen over julegaveønsker hos sjællænderne.

Her er hvad kvinderne ønsker sig:

1.Gavekort til rejser

2.Tøj

3.Gavekort til shopping

4.Smykker

5.Penge

6.Sko

7.Mobiltelefon

8.Parfume

9.Gavekort til underholdning

10.Møbler

Her er hvad mændene ønsker sig:

1.Værktøj

2.Mobiltelefon

3.Penge

4.Gavekort til shopping

5.TV

6.Gavekort til rejser

7.Tøj

8.Bærbar PC

9.Sko

10.Spillekonsoller (Playstation, Nintendo, Xbox)