Veteranbane fylder 100 år

Nordsjællands veterantog fejrer 100 års jubilæum på strækningen fra Frederiksværk til Hundested

Nordsjællands veterantog fejrer i samarbejde med Dyssekilde Station i Torup 100 års jubilæum på banestrækningen fra Frederiksværk til Hundested. Fejringen sker med to kørsler henholdsvis lørdag 6. august og søndag den 21. august. Traditionen tro køres der hver dag to dobbeltture på strækningen Hillerød – Frederiksværk – Hundested.

Toget fremføres med hele to dieselelektriske lokomotiver, i daglig tale kaldet "Marcipanbrød". Begge lokomotiver er dansk bygget af Frichs og leveret i 1952. HFHJ M8 har kørt på strækningen frem til 1995, og er således en del af banens historie. GDS L1 har kørt på Gribskovbanen frem til årtusindskiftet.

Publikum skal dog ikke snydes for de over 100 år gamle vogne fra forskellige danske privatbaner. Alle vognene har åbne endeplatforme, som er meget populære at stå på især i godt vejr. Man kan gå gennem alle vognene og se, hvor forskellige de faktisk er, selv om de er bygget inden for bare 20 år. Undervejs standser togene i Gørløse, Skævinge, Frederiksværk, Dyssekilde, og Østerbjerg. Det er muligt at stå af undervejs og fortsætte rejsen med næste tog.

Der er afgang fra Hillerød kl. 10 og 14 og fra Hundested 12.22 og 16.22. Billetterne købes ombord på toget. Hunde og barnevogne er gratis. Læs mere på www.veterantoget.dk logy