Venstre trækker sin støtte til stadionkoncerter

Foto: Martin Warming

Venstre, der ellers tidligere har støttet ideen om koncerter og messer på Farum Park, ønsker ikke længere, at det lokale stadion skal bruges til den slags.

Miljø- og Naturklagenævnet meddelte forleden Furesø Kommune, at kommunen ikke havde hjemmel til at dispensere fra den nuværende lokalplan til at gennemføre fire prøvearrangementer på Farum Park – og nævnet har derfor ophævet kommunens beslutning.

Læs også: Se afgørelsen her: Nævn sætter en stopper for stadionkoncerter

Det får nu Venstre til at trække sin støtte til ideen om koncerter og messer på Farum Park, fortæller venstres byrådsmedlem Lars Carpens.

"Venstre vil opfordre borgmesteren til at droppe planerne om at arrangere kommercielle koncerter på Farum Park. Det har givet anledning til mange protester og bekymrede naboer. Miljø og Naturklagenævnet har nu annulleret de af kommunen givne dispensationer til fire prøvearrangementer. Det er endnu en afgørelse i Naturklagenævnet, som går kommunen imod. Borgmesteren kan selvfølgelig let samle et flertal i Byrådet og beslutte at udarbejde den nødvendige nye lokalplan, men det bliver i givet fald uden Venstres stemmer", siger Lars Carpens til Furesø Avis.

Læs også: Lettet nabo til Farum Park: "Det er pinligt for kommunen"

Han mener, at politikerne har vigtigere ting at tage sig af. 

"De få udendørskoncerter, som der i givet fald skulle afholdes på Farum Park, kan afholdes andre steder. Der er ingen økonomisk gevinst for kommunen i aktiviteten. Vi har nogle helt andre – og efter Venstres opfattelse – langt vigtigere planlægningsopgaver – eksempelvis omkring Farum Bytorv, Farum Hovedgade, Værløse Bymidte og Flyvestationen, som bør prioriteres. Vi trænger i den grad til at få skabt vækst og nye arbejdspladser i kommunen", lyder det fra Lars Carpens.