Vejarbejde jog frisørens kunder væk

Kalundborg
Helle Hansen, indehaver af salonen Øens Frisør, er ved at fortvivle over masterplanens virkninger. I går, onsdag, blev der endelig lagt plader ud ved hendes butik. Det skulle hun selv have bedt om, siger formand for Kalundborg Handelsstandsforening Ditte Schwartzbach.

Foto: Sonja Husted Rasmussen

Et mareridt. Sådan beskriver frisør Helle Hansen de seneste tre uger. På grund af arbejdet med masterplanen, der nu er nået til Øen, er antallet af kunder stærkt reduceret. De har simpelthen opgivet at nå frem til hendes forretning, fordi hele området uden for har været ufremkommeligt blandt andet på grund af et dybt lag grus. Det oplevede blandt andre kommunalbestyrelsesmedlem og medlem af socialudvalget Niels-Erik Sørensen (V), da han tirsdag kom og skulle klippes for at være fin til pensionistfesten samme eftermiddag. – Jeg fik noget af et chok, da jeg forsøgte at kæmpe mig frem til forretningen gennem cirka 20 cm grus. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt, mener han på kommunens vegne.

De forretningsdrivende skal selv tage affære

Formand for Kalundborg Handelsstandsforening Ditte Schwartzbach siger, at de forretningsdrivende på et møde er blevet opfordret til selv at rette henvendelse til medarbejderne hos entreprenørvirksomheden Arkil, der udfører arbejdet, hvis der er gener for adgangen til deres butikker. Det er hendes erfaring, at det har fungeret godt, og at Arkils folk er meget hurtige til at lægge plader ud for at lette adgangen. Hun har oven i købet oplevet eksempler på, at folk fra Arkil har båret handicappede over forhindringerne og ind på Café Le Soleil. – Jeg har sagt til de forretningsdrivende, at hvis de ikke selv vil kontakte Arkil, så skal de bare ringe til mig, så skal jeg nok tage affære, siger Ditte Schwartzbach. På mødet med de forretningsdrivende blev der ikke lagt skjul på, at det ville blive et helvede, når arbejdet nåede til dem, og de blev opfordret til at se gaden som en kæmpearbejdsplads, fortæller handelens formand. – Hvis du har ønsker eller kan se, at det her går galt, så skal du som forretningsdrivende sige til Arkils folk, at de bliver nødt til at gøre noget, siger Ditte Schwartzbach. Helle Hansen var ikke klar over, at hun selv skulle bede om, at få lagt plader ud. Hun regnede med, at folk, der arbejder i gaden, må kunne se, hvor problemerne er. Ditte Schwartzbach synes, det er ganske forfærdeligt, at kunderne ikke har kunnet komme ind i frisørsalonen. – Det gør mig virkelig ondt, og jeg er ked af, at du ikke har sagt noget til mig, sagde hun i går, onsdag, til Helle Hansen. Niels-Erik Sørensen synes ikke, ordningen med, at de forretningsdrivende selv skal henvende sig til Arkil, er god nok: – Jeg synes, handelsstandsforeningen skulle have taget affære, siger Niels-Erik Sørensen.

Ditte Schwartzbach på morgenbesøg, og så kom pladerne

Ditte Schwartzbach deltog sammen med Niels-Erik Sørensen i pensionistfesten i Kalundborg Hallen tirsdag eftermiddag. Straks onsdag morgen, da hun kom fra morgensvømning, gik hun en tur til Øen for at se på forholdene, og hun talte med nogle af Arkils folk. Kort efter var der lagt plader ud blandt andet foran Helle Hansens forretning. Det er Helle Hansen glad for, selv om de smalle plader ikke er brede nok til at en kørestolsbruger kan komme frem. Helle Hansen har mange gangbesværede kunder. Ditte Schwartzbach lovede på stedet at sørge for, at der bliver lagt bredere plader, så også mennesker i kørestol og med gangstativ kan færdes. Det ville hun straks bede Arkil om at gøre. sh@nordvest.dk