Væve-stafetten er givet videre

Karen Bach afløser Gritt Bølling i bestyrelsen i Foreningen Vævepigerne

Efter 31 år som forquinde har Grit Bølling valgt at træde ud af bestyrelsen i Foreningen Vævepigerne og lade nye kræfter komme til.

Der var derfor nyvalg på den netop afholdte generalforsamling, hvor Karen Bach, Nivå blev indvalgt.

Den afgående forquinde, der medvirkede til foreningens start for snart 35 år siden, blev udnævnt til æresmedlem og fortsætter aktivt med vævning i VæveOasen.

Bestyrelsen består herefter af Malene von Jessen og Karen Bach fra Nivå, samt Anna Munch, Susanne Simonsen og Bente Kofoed fra Humlebæk, der deler opgaverne internt.

Foreningen Vævepigerne kan i år fejre 35 års jubilæum og vil fortsat være kommunens trendsættere for at bevare en kulturarv og give deres erfaring videre.

Fra den spæde start har foreningen gennemgået en rolig udvikling og tæller nu knap 80 medlemmer, der ikke alene væver på de ca. 50 opstillede væve, men også sysler med mange andre tekstile håndværk.

"At væve er at fordybe sig, at tage sig tid til at få ro i sig selv som modvægt til den travle hverdag. Kulturen lever der hvor mennesker mødes og inspiration opstår," siger Anna Munch fra bestyrelsen.