Uheldet ramte Smørum-kører

Mathias Barsballe fra Smørum kunne skimte en DM-medalje i motorcross for ungdomsklubber, men så gik hans crosser i smadder

Mathias Barsballe fra Smørum deltog i weekenden i DM i motorcross for ungdomsklubber, der blev afviklet på Systofte banen på Lolland.

Den 12-årige kører, der stillede til start for Springbrættet i Smørum, havde efter lørdagens to heat kørt sig i en flot føring af Danmarksmesterskabet med en første- og en anden plads under svære betingelser på den meget mudrede bane.

Baneforholdene var bedre søndag, men Mathias blev ramt af uheld netop som tredje heat startede. En defekt krumtap gjorde, at Mathias slet ikke kom med da starten gik og efterfølgende blev det konstateret, at crosseren ikke kunne laves og det så ud til, at videre deltagelse var udelukket. Men det lykkedes efterfølgende, at låne en anden crosser til Mathias, der dermed kunne deltage i fjerde og sidste heat.

Den lånte crosser kunne ikke måle sig med det normale materiel, og dermed blev der tabt værdifulde placeringer, da starten til fjerde heat gik. Men Mathias gav ikke op og arbejdede sig flot frem mod fronten i det store felt på 20 ryttere, men nærkontakt under overhaling af en anden konkurrent henover et hop, endte med et voldsomt styrt, hvor Mathias fik de to crossere hen over sig.

Den forslåede Smørum-kører kunne ikke fortsætte og blev undersøgt af førstehjælpere på banen. Et kraftigt slag i hovedet og en hævet hånd, var nådigt sluppet for det voldsomme styrt, men desværre betød de to heat uden point, at han ikke kunne gøre sig gældende i toppen af DM. Til trods for, at Mathias altså ikke scorede point i to af de fire heat, blev han alligevel nummer ni af de tyve ryttere ved DM.