Udvalg vil have 300 mio. til asfalt

Foto: Bjarne Robdrup
Der er mange dårlige veje i Kalundborg Kommune. Men det vil teknisk udvalg have ændret. Prisen er 20 millioner kroner pr. år i 15 år.
Der er mange dårlige veje i Kalundborg Kommune. Men det vil teknisk udvalg have ændret. Prisen er 20 millioner kroner pr. år i 15 år.

Kalundborg: Det er nu, vi skal slå til. Vi vil formentlig få mellem 25 og 30 procent mere vej for pengene, hvis vi sender vejarbejder i udbud i disse tider.

Det var en af meldingerne, som teknisk udvalg i Kalundborg Kommune fik, da udvalget i sit seneste fik forelagt mulighederne i et kommende udbudsmateriale til udlicitering af asfaltarbejder på kommunens veje, der i alt omfatter 700 km fordelt på land og byer. Samtidig vil teknisk udvalg have en ordning, der binder kommunalbestyrelsen til ikke at lade vejene forfalde yderligere.

20 millioner kroner pr. år

– Indstillingen fra udvalget til kommunalbestyrelsens budgetlægning blev, at anlægsrammen over de kommende 15 år fastlægges til 20 millioner kroner pr. år. Der skal laves et funktionsudbud på de 700 km. veje på landet på 11 millioner kroner og et partnerudbud med en løbetid på fire år på de 251 km. byveje og fortove i byerne. Fem millioner kroner til byveje og fire millioner til fortove, er udvalget enige om.

– Vi satser på en meget hurtig synlig effekt på landevejene, og en noget langsommere effekt på fortovene, idet det jo er på landevejene, den farlige slidtage hovedsagelig er, siger teknisk udvalgs formand, Gert Larsen (V).

Udvalget vil efterfølgende, når man ved budgetlægningen har godkendt indstillingen, fastlægge serviceniveau/standard på vejene, inden kontrakten underskrives.

Med denne manøvre sikrer vi, at kommunalbestyrelsen ikke forfalder til at lade vejene forfalde yderligere, når der mangler penge på andre områder, fastslår Gert Larsen. n