Topgolf og dans præger magert event-år

Foto: Søren Bidstrup
ARKIVFOTO: RB plus. Topgolf og dans præger magert event-år.Danmark er i 2016 vært for færre store sportsbegivenheder end tidligere. Det skyldes sommerens OL og en usikker periode for Sport Event Denmark tilbage i 2014. OL i London. OL2012. Herre håndbold. Danmark - Kroatien - Mikkel Hansen og Ivano Balic
ARKIVFOTO: RB plus. Topgolf og dans præger magert event-år.Danmark er i 2016 vært for færre store sportsbegivenheder end tidligere. Det skyldes sommerens OL og en usikker periode for Sport Event Denmark tilbage i 2014. OL i London. OL2012. Herre håndbold. Danmark – Kroatien – Mikkel Hansen og Ivano Balic Soren Bidstrup

I de kommende år skal Danmark være vært for VM i ishockey, VM i herrehåndbold og fodbold-EM.

Men 2016 bliver et noget magert år for de danskere, der har vænnet sig til store sportsbegivenheder på dansk jord.

"Ordrebogen" er ikke nær så stor som normalt hos Sport Event Denmark, der arbejder for at trække sportsbegivenheder til Danmark.

– Vi kendte ikke vores fremadrettede finansiering indtil for godt et år siden, så for at agere forsvarligt måtte vi holde lidt igen med at byde på nye arrangementer, siger direktør Lars Lundov.

– Derudover er der færre mesterskaber, der afholdes i år, hvor der er OL.

– Det kan man se i vores kalender for 2016 og til dels i 2017, hvor vi skal bruge vores energi på at sikre endnu flere store arrangementer, siger Lundov.

Event-organisationen har flere gange været truet af lukning, men i 2014 valgte et politisk flertal at sikre fremtiden for Sport Event Denmark med 24-25 millioner kroner i årlig støtte.

I 2016 er golfturneringen Made in Denmark og VM i standarddans de største ting.

– Europa Tour-golfen i Himmerland er nok den største, hvis vi skal udpege en, og så er der en lang række andre ting, men de er i en mindre liga, hvis jeg skal være ærlig, siger Lars Lundov.

Egentlig vil eventdirektøren helst ikke kalde noget større end andet. For hvad måler man på? Tilskuerinteresse, sportens udbredelse eller noget tredje.

I 2017 venter kortbane-EM i svømning og EM i badminton – arrangementer som Danmark har erfaring med at afholde.

VM i ishockey i 2018 bliver til gengæld en ny opgave, hvor Boxen i Herning samt den kommende multihal i København, Royal Arena, skal tages i brug.

– VM i ishockey er nok det, der fylder mest i vores arbejde lige nu. Bliver det en succes, kan det åbne dørene til endnu mere, siger Lars Lundov.

I 2019 arbejdes der på en Tour de France-start, og så er Danmark medvært for VM i herrehåndbold sammen med Tyskland.

Året efter kommer håndbold-EM for kvinder til Danmark, og der arbejdes på at lande herrernes EM i 2022.

– Dansk Håndbold Forbund er en velsmurt maskine, og det er dokumenteret mange gange, at det bare spiller, når Danmark er vært.

– Jeg tror, at både Det Europæiske og Internationale Håndboldforbund gerne vil Danmark, så det burde ikke diskvalificere os i fremtiden, at vi allerede har afholdt mange slutrunder, siger Lars Lundov.

I 2020 er EM i fodbold delt ud til en lang række lande, og fire gruppekampe skal spilles i Parken i København.

Derudover arbejdes der på at trække en VM-pakke i cykling til Danmark.

Lars Lundov forventer, at Danmark ofte vil ramme plet, når det kommer til store arrangementer i fremtiden.

– Hvis man kigger et par år tilbage, har vi fået 80 procent af de arrangementer, vi har budt på.

– Vi har en målsætning og tro på, at vi kan fortsætte i samme stil, siger eventdirektøren.

– Vi oplever, at modkandidater i budprocessen måske kun stiller med en formand fra et forbund. Vi stiller med en værtsby, et forbund og os, og det skaber en tryghed hos beslutningstageren om, at vi kan levere, siger han.