Tiltale: Søfolks liv var i fare på grund af Peter Madsens ubåd

Drabstiltalt skipper optrådte hensynsløst overfor andre og bragte dem i livsfare, hævdes det i anklageskriftet

Anklagemyndigheden kræver, at ubåden "Nautilus" konfiskeres efter det påståede drab i august på journalist Kim Wall.
Anklagemyndigheden kræver, at ubåden "Nautilus" konfiskeres efter det påståede drab i august på journalist Kim Wall.

Peter Madsen bragte andre menneskers liv i fare, da han i en ubåd sejlede tæt på et fragtskib om aftenen 10. august i fjor, påstår anklagemyndigheden.

Der var risiko for kollision med fragtskibet "Ternvag", og der var fare for søfolkenes liv og helbred, hedder det i anklageskriftet, som Københavns Politi tirsdag har frigivet til journalister.

Den angiveligt farlige sejlads skete i samme tidsrum, som Peter Madsen ifølge tiltalen mishandlede og dræbte sin passager, den svenske journalist Kim Wall.

Desuden var ubåden til fare for krydstogtskibet "Aidabella", som blev tvunget til at ændre kurs og sejle uden om ubåden, mener anklagemyndigheden.

Denne del af tiltalen handler om, at den 47-årige Peter Madsen overtrådte en bestemmelse i straffeloven om på hensynsløs måde at udsætte andre mennesker for livsfare.

Desuden hævdes det, at reglerne i lov om sikkerhed til søs ikke er blevet overholdt. For eksempel fordi han sejlede uden brug af lanterner og ikke havde udkig.

Endelig beskrives det i anklageskriftet, hvordan han den følgende formiddag bragte ubåden "Nautilus" til forlis i Køge Bugt. Det skete, da afblæsningsventiler blev åbnet, ligesom dørene blev blokeret. Ved at sætte fuld kraft på motoren sank ubåden.

I øvrigt vil anklageren i den kommende nævningesag i Københavns Byret kræve, at "Nautilus" konfiskeres.