Tidligere teknik-formand fik en idé: Ledige p-pladser hos Føtex

Foto: Jan Partoft
Foto: Jan Partoft
Foto: Jan Partoft Foto: Jan Partoft

Den tidligere Teknik-formand, byrådsmedlem Torben Jørgensen (S), har fået en god ídé til at hjælpe beboerne i kvarteret ved Gråbrødre skole, hvor der nu forsvinder 80 pladser i den gamle skolegård.

– Supermarkedet Føtex ved Stationscentret har 170 pladser på taget, og de bliver ikke brugt om aftenen og natten. Hvis man kan lave et system, så folk kan holde her, når der ikke er kunder i forretningen, vil det kunne afhjælpe problemet, forklarer han.

Som sagt så gjort. Torben Jørgensen kontaktede varehuschef Jimmy Andersen, der kom til denne forretning i starten af 2020. De to har nu talt sammen om, hvordan sådan et system kan organiseres.

Med p-kort

Jimmy Andersen er interesseret i at hjælpe på problemet, hvis det kan gøres på en måde, så han ikke får problemer ud af det.

– Vi skal undgå mere graffiti eller andre former for hærværk, som allerede er et problem. Derfor må det være et system, hvor de interesserede folk i kvarteret får en slags p-kort, så de kan køre ind på det lukkede område. Vi kan ikke give fri adgang, forklarer han.

Føtex bruger ikke selv parkerings-pladserne efter klokken 19 på hverdage eller fra klokken 16 lørdage og søndage. De midlertidige brugere skal være væk igen klokken 8 om morgenen, når personale og kunder begynder at komme til forretningen.

– Nu undersøger vi, om det er muligt at lave sådan et system, fortæller Jimmy Andersen.

Praktisk løsning

De hidtidige pladser i skolegården ved Gråbrødre blev tidligere brugt af elever og lærere hos aftenskolerne, der holdt til her.

Men efter at de er flyttet til Kildegården var der blevet bedre plads til andre brugere, ligesom der hele tiden har været om natten og i weekend'er.

Men da kommunen besluttede at sælge den gamle realskole, hvor der nu skal laves boliger i de eksisterende bygninger samt en ny fløj, skal pladsen bruges af de kommende beboere.

Indbyggerne i Grønnegade-kvarteret, der havde vænnet sig til at anvende nogle af p-pladserne, mente nu, at de mistede noget og kom derfor med en række indsigelser imod lokalplanen om nye boliger.

De var heller ikke tilfredse med svar om, at de måtte finde et andet sted i parkeringshuset på Sortebrødre Plads eller i et kommende p-hus et andet sted i byen.

– Jeg mener derfor, at vi må finde en praktisk løsning, der kan hjælpe disse folk, forklarer Torben Jørgensen, der også selv bor i området.

tk