Tech-udsalg giver største nedtur længe på Wall Street

Efter en særdeles god periode for de amerikanske aktier tog de torsdag det største fald i månedsvis.

Trods coronakrisen har de amerikanske aktier haft et stærkt 2020. (Arkivfoto)
Trods coronakrisen har de amerikanske aktier haft et stærkt 2020. (Arkivfoto)

Stemningen var torsdag særdeles dårlig på Wall Street i USA. Her tog de førende amerikanske aktier det største endagsfald i flere måneder.

Faldet hang ifølge Reuters sammen med, at investorerne solgte ud af deres aktier i de store techselskaber, der er steget meget den seneste tid.

Med til historien hører da også, at de førende amerikanske aktier har været handlet i rekordhøje niveauer den seneste tid.

Onsdag nåede Nasdaq-indekset det højeste niveau nogensinde – for 44. gange i år ifølge Ritzau Finans.

– Der er rigtig mange gode grunde til nedturen. Aktierne i Nasdaq steg 11 ud af 13 dage forinden. Vi så nogle utrolige toppe, hvor det virkelig var stukket af, siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

– Hovedårsagen (til faldet, red.) er, at aktierne er steget utrolig meget, og så kommer der altid korrektioner, forklarer han til Ritzau Finans.

Blandt de ledende aktieindeks var det Nasdaq, der samler de store techselskaber, som torsdag led mest.

Her faldt aktierne 5 procent, mens industriindekset Dow Jones og det brede S&P 500-indeks faldt henholdsvis 2,8 og 3,5 procent.

Det var blandt andet aktierne i Apple og Microsoft, som blev sendt ned i torsdagens handel. De to aktier faldet henholdsvis 8 og 6,2 procent i værdi.

Med til at lægge en dæmper på den generelle stemning torsdag var også nedslående økonomiske nøgletal, skriver Reuters.

De har givet yderligere næring til frygten for, at genopretningen af økonomien efter coronakrisen bliver lang og svær.

Pandemien har resultere i store udsving på de finansielle markeder. Ikke desto mindre er de amerikanske aktier på vej mod vækst i 2020.

Onsdag endte Nasdaq-indekset i det højeste niveau nogensinde, hvilket bragte den samlede stigning for indekset op på 34 procent i år ifølge Ritzau Finans.