Team Esbjerg tæver bundhold og forlænger sejrsstime

Anna Kristensen og Team Esbjerg rundbarberede onsdag aften Skanderborg Håndbold.

Anna Kristensen blev onsdag udtaget til landsholdet sammen med de andre målvogtere Sandra Toft og Althea Reinhardt. Onsdag aften spillede hun en stor kamp for Team Esbjerg. (Arkivfoto).

Anna Kristensen blev onsdag udtaget til landsholdet sammen med de andre målvogtere Sandra Toft og Althea Reinhardt. Onsdag aften spillede hun en stor kamp for Team Esbjerg. (Arkivfoto).

Det var top mod bund i kvindernes håndboldliga onsdag aften, og det var til at se.

Hjemme i vante rammer vandt Team Esbjerg overlegent med 34-20 over Skanderborg Håndbold efter lidt af en opvisning, hvor vestjydernes målvogtere var i hopla.

Anna Kristensen, der for nylig kom til klubben fra Viborg HK, fejrede onsdagens landsholdsudtagelse til det kommende Golden League-stævne ved at spille en pragtkamp.

Hun stod med en redningsprocent på over 70 og var en af hovedårsagerne til den enorme pauseføring på 18-5.

I anden halvleg kom Amalie Milling på banen, og hun lagde også ud med en stribe redninger, før gæsternes skytter begyndte at få bedre fat.

Esbjerg fordelte sine mål på 11 forskellige spillere, og den kollektive indsats gjorde, at sejren og de to point aldrig var i nærheden af at komme i fare.

Jesper Jensens hold har nu vundet fem kampe på stribe i ligaen, hvor det ligger nummer to med 27 point. Der er to point op til mestrene fra Odense Håndbold, som desuden har en kamp i hånden.

Skanderborg er sidst blandt ligaens 13 resterende hold efter Randers HK's konkurs i efteråret.

Samtidig med Team Esbjergs magtdemonstration hentede Viborg HK sæsonens niende ligasejr hjemme mod København Håndbold.

Viborg vandt begge halvlege med fire mål og stod tilbage med en sejr på 29-21. Viborg har 19 point på sjettepladsen umiddelbart bag København, der har et point mere.

/ritzau/