Tak for en meget smuk og højtidelig dag i kirken

Af Kirsten Brun Nicolaisen, Højmose Vænge 17, 8 – 13, Hørsholm:

Jeg synes, at det arrangement, som Hørsholm Kirke samt kirkegården havde arrangeret i forbindelse med allehelgen den 5. november var så smukt, at det behøvede at blive omtalt.

(Det skal siges, at jeg før jul havde fremsendte indlægget til Ugebladet, men det røg åbenbart i 'det russiske arkiv', derfor prøver jeg igen).

Der var højmesse i Hørsholm Kirke kl. 10, og det helt fantastiske orgel brusede med den fantastiske organist. Hårene rejste sig på armene. I våbenhuset var der lagt lister frem, måned for måned, så man kunne se, hvem der var gået bort. Tre præster forestod oplæsningen af de bortgangne, tre måneder af gangen, afbrudt af et salmevers.

Det var meget højtideligt.

Kirken var pyntet med en rose samt lidt grønt ved hver bænkerække, og oppe foran alteret var der et hav af små levende lys. Alt var meget smukt. Ved udgangen var der en kop stående kaffe, om man havde lyst.

Eftermiddagen bød på mindegudstjeneste i det smukke kapel ved Hørsholm Kirkegård. Her havde gartnerne lavet det smukkeste arrangement, hvor kisten normalt står.

Et stort område, knap hjerteformet, var indrammet med ædelgran og på en bund af blade, havde gartnerne bundet og lagt de fineste buketter. Man var velkommen til at tage med til gravstederne samt lys.

Det stod også i invitationen. Det var meget smukt og højtideligt. Kristian von Späth hold en meget fredfyldt andagt. Det var en meget smuk dag. Tusind tak til alle.