Tæt kamp da ALBA trak det længste strå

Brønshøj pressede på til det sidste i topkampen i 2. division

Foto: Finn Allan Hansen

Det var to hold lige under toppen i 2. division, der mødtes i Engholmhallen sent lørdag eftermiddag.

ALBA mødte frem med en del unge spillere, mens gæsterne fra Brønshøj lige akkurat kunne mønstre fem spillere ved kampstart.

Det var til gengæld den mere rutinerede garde, men gæsterne kunne ikke forhindre føring på 30-18 til ALBA efter 1. periode.

Alba øgede føringen i starten af 2. periode, men langsomt kom Brønshøj tilbage i kampen.

Fra føring på 16 point i perioden, kunne holdene gå til pausen med en noget smallere føring til hjemmeholdet på blot syv point, 47-40.

Steen Knudsen, og Kasper Dahl – i alt 21 point – var toneangivende for ALBA, mens Kristian Hatner var stærk både offensiv og defensiv.

Både Steen Knudsen og Kristian Hatner satte 17 point i kampen.

ALBA sluttede 3. periode stærkt, og med solidt rebound spil blev perioden vundet med 19-12.

4. og sidste periode blev mere tæt og spændende. Brønshøj fik kontakt midtvejs i perioden, og førte for første gang i kampen – det var ved 71-70.

ALBA – godt anført af Kaspar Dahl – svarede igen, og da Steen Knudsen satte bolden i kurven til 77-73 var afstanden til Brønshøj genetableret.

Brønshøj forsøgte at komme tilbage, men da Kaspar Dahl lagde bolden i kurven til 83-77 og en 3 points til 88-82 var kampen afgjort.

De 88-82 blev samtidig slutresultatet, og dermed to gode point til hjemmeholdet.

Topscorer blev Kaspar Dahl med 21 point, mens Rasmus Christensen satte 11, Nicolai Nielsen 10, Knud Kieler 5, Stian Larsen 4 og Karl Elkjær 3.