Swinger i valsen

Foto: Mille Holst

P.J. Swingband gav nytårskoncert i en udsolgt festsal på Oringe i lørdags. Musikalsk kom koncerten omkring traditionelle swingnumre, musicals, filmmusik og tysk jodlen.

 

Traditionen tro gav P.J. Swingband nytårskoncert i Vordingborg, og i lørdags var arrangementet med champagne, kransekage og medrivende swing tilbage i festsalen på Oringe.

Det vakte begejstring for nogen, som mente at akustikken her er bedre end i seminariets festsal, hvor koncerten har været henlagt de senere år, mens andre syntes at det rungede lidt vel meget i lokalet. Man kan vist aldrig stille alle tilfreds på én gang, men uanset hvad, så var publikum klædt på til fest og klar til både fællessang og underholdning. 

P.J. Swingband har et trofast publikum, som kommer igen år efter år, og som sørger for at koncerten hver gang er udsolgt.

 

Fornemmelse for swing

På programmet stod en række gengangere fra tidligere år, blandt andet ?Baby it?s cold outside?, hvor orkestrets to sangere, Pernille Wolder og Mike Marcussen sang duet, og nye numre, blandt andet temaet fra Star Wars og ?In die Bergen bin gern?, hvor Pernille Woler udfoldede sig i tysk jodlen.

Mike Marcussens version af ?O sole mio? tog også kegler, men det er nu ikke tilfældigt, at orkestret betegner sig som et swingorkester. Det er her, det har sin force, og det er her, publikum nynner med og bevæger sig i takt til musikken. Det er også med en fornemmelse af swing i kroppen, at publikum gik hjem efter koncerten, der som vanligt sluttede med en stående a cappella version af ?Vær Velkommen Herrens år?, hvor publikum og musikere synger sammen.