Swansea-målmand hylder Christian Eriksen

Christian Eriksens to frisparksmål søndag får nu Swanseas målmand til at rose den danske Tottenham-spiller.

Man scorer ikke to gange på direkte frispark i samme Premier League-kamp, uden at det påkalder sig en vis opmærksomhed.

Således også i tilfældet Christian Eriksen, der er blevet rost for sine to frisparks-scoringer mod Swansea i ligakampen søndag mellem Swansea og Tottenham, der endte 2-2.

Den danske landsholdsstjerne får nu flere fornemme ord med på vejen og denne gang fra Swanseas målmand.

– Er han den bedste? (i Premier League, red.). Det ved jeg ikke. Jeg vil bare sige, at han er den første spiller, der scorer to frisparksmål mod mig, så de besvarer måske spørgsmålet, siger Swanseas målmand, Lukasz Fabianski, til avisen Mirror.

Ingen i ligaen har scoret flere gange på direkte frispark end danskeren, siden han fik debut i september 2013. I alt har Eriksen scoret seks gange på direkte frispark i Premier League, og de seneste fire scoringer, danskeren har sat ind i ligaen, har været på direkte frispark.

Fabianski forklarer, at han prøvede at regne ud, hvor Eriksen ville placere bolden de to gange, og derefter trådte han et skridt til højre i begge situationer.

– Han får ikke bare sendt boldene over muren, han får samtidig meget kraft i bolden, og jeg analyserede ham før kampen. Jeg så hans frispark mod Manchester City, hvor han ramte træværket, og Harry Kane scorede på riposten.

– Jeg vidste, hvad jeg kunne forvente, men jeg missede stadig bolden, siger Fabianski.

Danskerens holdkammerat Eric Dier, der kom til klubben fra portugisiske Sporting Lissabon, er også fremme med rosende ord til Eriksen.

– Han er virkelig god til dem (frispark, red.). Han øver sig meget, og hver gang, han står foran bolden ved et frispark, så ved vi, at vi har en chance. Det er et fantastisk våben at have.

– Jeg kan ikke huske, at jeg har set andre, der var bedre til at sparke direkte frispark. Hverken her eller i Portugal. Han er helt klart den mest nøjagtige, jeg har set, og han må være en af de bedste i Premier League. Jeg vil elske, hvis han ville lære mig, hvordan man scorer på frispark, siger Eric Dier til avisen.

Målene mod Swansea var danskerens første i denne Premier League-sæson, hvor han er gået glip af flere kampe som følge af en knæskade.

Christian Eriksen er i øjeblikket samlet med resten af det danske landshold, før Danmark torsdag aften spiller EM-kvalifikationskamp mod Portugal i Braga.