Svar til Jørgen Lund

Kære Jørgen Lund

– Olav Aaen må også gerne læse med

I dit åbne brev til borgmesteren undrer du dig over, at beboerne (20 ud af 24 husstande) på Nederste Torpenvej arbejder for at lukke vejen for gennemkørende biltrafik. Jeg har stor sympati for, at beboerne på Gl. Strandvej også får løst jeres trafikale problemer. Men hvorfor dog pege fingre ad, at vi andre gør det samme. Vi har kæmpet i mere end 15 år, og det har i den grad været op ad bakke!

Du undrer dig også over antallet af biler på vores vej og mener, at der så må køre mange flere på din vej. Men når man slynger tal ud, bør man holde sig til fakta. Jeg har ikke selv gættet på trafiktallene, men holder mig til kommunens egne trafiktællinger, der strækker sig over fire uger. Pudsigt nok er der lavet sådanne tællinger både på Nederste Torpenvej og Gl. Strandvej.

Resultaterne er interessante. For i modstrid med din opfattelse viser det sig, at der er 65 % mere trafik på Nederste Torpenvej end på Gl. Strandvej. Og ikke nok med det. Antallet af biler, der overskrider fartgrænsen, er hos jer 13 % og hos os 33 %! Spidsbelastningen pr. time er hhv. 46 og 83 køretøjer. Dertil kommer, at på Gl. Strandvej har trafikken en 50 % bredere kørebane at fordele sig på.

Dette er ikke for at sætte skel mellem beboerne på forskellige veje, tværtimod. Som sagt har jeg megen forståelse for jeres problemer. Jeg kunne blot ønske mig, at det omvendte også var tilfældet, og at man ikke farer frem med usandfærdige påstande.

Venlig hilsen

Helle Scheuer Rosby

Nederste Torpenvej 10

3050 Humlebæk