Stortyv smidt bag tremmer

Foto: Martin Warming

En særdeles langfingret mand fra Ballerup er blev sendt bag tremmer for en lang række tyverier mod primært ældre mennesker i Værløse og Farum.

Manden blev anholdt mandag den 6. oktober af Nordsjællands Politis særlige enhed mod indbrud og tyverier, Task Force Nordsjælland, og blev sigtet for 16 tyverier i perioden fra maj til august i år.

Dagen efter blev manden fremstillet i Lyngby Ret, hvor han fik og modtog en straksdom på seks måneders ubetinget fængsel til afsoning med det samme.

Manden har primært begået tyverier fra ældre borgere over 70 år i supermarkeder i Farum og Værløse, hvor han har stjålet deres punge og tømt dem for kontanter. I to tilfælde har han lavet 'kassedyk', hvor han har taget penge fra ubemandede kasser.

Derudover har han stjålet to indsamlingsbøsser til velgørende formål ved at klippe kæden over.

"Jeg er meget tilfreds med dommen samt den øjeblikkelige effektuering af afsoningen. Tyverier begået mod vores ældre medborgere er noget vi prioriterer højt, og vi er derfor glade for at få sat denne tyv ud af spillet", fortæller faglig koordinator Henrik Christensen fra Task Force Nordsjælland.

"Vi er naturligvis bekendte med, at der er flere tyve derude, der foretager den form for kriminalitet, og vi opfordrer derfor til, at vi passer på hinanden – og særligt vores ældre medborgere. Det er især omkring betalingssituationer i supermarkeder, man skal være opmærksom på at beskytte pinkoden og pungen", slutter Henrik Christensen.