Stjerneskud over Birkegårdens Haver

Glæden og stoltheden er stor i Birkegårdens Haver, som nu er tildelt endnu en stjerne af foreningen Danske Turist Attraktioner, og dermed er man oppe på fire stjerner ud af de fem mulige.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dermed er Birkegårdens Haver den eneste turistattraktion i Kalundborg Kommune med fire stjerner og i det hele taget blandt de få på Sjælland – Geo Center Møns Klint og Sagnlandet Lejre – der har opnået den status.

For både børn og voksne

– Birkegårdens Haver har de seneste år forvandlet sig fra udelukkende at være flotte inspirerende haver til at være en attraktion for både børn og voksne, forklarer Merry Sørensen.

De fire stjerner betyder, at Birkegårdens Haver regnes for »En helstøbt attraktion af meget høj værdi på nationalt niveau«.

Turisme hele året

I 2009 udvidede Birkegårdens Haver sine åbningstider til også at omfatte efterårsferien. Netop i den ferie bliver der fokuseret meget på børnene, og man inddrager hele familien med skattejagt, græskarskæring, spøgelseshistorier og den populære og uhyggelige spøgelseslabyrint.

Engageret hjælp

Merry Sørensen forklarer, at man i år desuden har åbent hver weekend frem til efterårsferien, man har fået egen kok og holder private fester i festlokalet.

– Standarden er kommet op på et meget højt niveau, og Birkegårdens Haver er blevt en helstøbt turistattraktion, synes Merry Sørensen.

Indehaverne Merry og Finn Sørensen er meget stolte over, at deres værk er blevet så højt anerkendt.

– Men vi ved godt, at vi ikke var nået så langt uden vores engagerede medarbejdere, børn og svigerbørn, som er blevet en del af Birkegårdens Haver.