Stærk Randers-præstation dukker AaB i egen hule

En tidlig scoring sendte Randers på sejrskurs mod AaB, der aldrig fandt midlet til at åbne gæsternes forsvar.

Randers er tilbage på vindersporet efter skuffelsen mod Viborg i sidste runde. Med en flot 2-0-sejr på udebane over AaB rykker Colin Todds mandskab op på tredjepladsen i Alka Superligaen som belønning for en koncentreret og meget disciplineret indsats.

AaB'erne landede til gengæld på jorden med et brag ovenpå festforestillingen mod OB i mandags, og tilskuerne gik skuffede hjem efter en kamp, hvor hjemmeholdet ikke kunne få prikket hul på Randers' defensiv.

Kampens første mål faldt allerede efter fire minutters spil, og der skulle en god portion held til at transportere bolden ind i netmaskerne.

Viktor Lundbergs frispark fra 20 meter var hverken hårdt eller velplaceret, men det fik en gevaldig afretning i AaB's noget hullede forsvarsmur, og så var Nicolai Larsen chanceløs på stregen.

Herefter havde kronjyderne kampen, hvor de gerne ville have den. De havde tydeligvis ikke noget imod at lade AaB have bolden mest, for hjemmeholdet havde uhyre svært ved at spille sig igennem det velorganiserede Randers-hold.

AaB skabte kun få chancer, men Lukas Spalvis var dog tæt på at udligne kort inde i anden halvleg, da hans hovedstød ramte overliggeren.

Randers stillede sig langt tilbage på banen og lurede på kontrastød. Jonas Borring ramte træværket efter en time, men ni minutter før tid lykkedes det gæsterne at lukke kampen.

Lundberg blev spillet fri med en lang aflevering. Han afleverede på tværs til indskiftede Mandla Masango, og den sydafrikanske debutant afgjorde sagerne ved at tordne bolden i mål.

Da vidste hjemmeholdet godt, at der ikke var mere at stille op. Karl-Johan Johnsson i Randers' mål pillede pynten af Nicklas Helenius' hovedstød, der var AaB's sidste krampetrækning i slutfasen.

Med sejren passerer Randers AaB i tabellen. Begge hold har ti point, men Randers har spillet en kamp færre.