Sport, kultur og masser af glæde

Omkring 200 var med da Idrætsforeningen TEAM2010 lørdag havde Idræts- og Kulturfestival

Foto: Jesper Kappel

Glæden lyste ud af alle deltagerne, da der var Idræts- og Kulturfestival på Kalvøen lørdag fra klokken 10:00 til 22:00. Det var Idrætsforeningen TEAM2010, der stod bag festivalen, hvor omkring 200 udviklingshandicappede, deres hjælpere og familier dyrkede sport, kultur og fest en hel dag.

"Den her dag betyder meget for de udviklingshandicappede. Det er et fastholde punkt i deres liv, og det er noget, de taler meget om i hverdagen. En dag som i dag, ja så bliver de alle sportsfolk, og de går virkelig til den og er sportsfolk med hjertet," fortæller Peter Kyster, der er formand for TEAM2010.

Programmet for dagen bød blandt andet på løb, rundbold, petanque, fodbold, håndbold og dansegymnastik. Derudover var der også fokus på det vilde vesten, som den kulturelle del af festivalen. Derfor var Teaterforeningen Wester Old Time på besøg og de lavede blandt andet skuespil med nogle af de mange deltagere, og så kunne man også prøve kræfter med lasso- og hesteskokast og en rodeo-tyr.

"Vi er meget glade for, at der er andre sportsklubber, der vil hjælpe til sådan en dag som i dag for eksempel Frederikssund Petanque Klub. Vi vil meget gerne knytte bånd til andre klubber i området. Vi synes at socialt ansvar er vigtigt," siger Peter Kyster.

Efter en lang dag med sport, så sluttede hele festivalen af med fest i Valhal og klokken 22:00 var der fyrværkeri for alle deltagerne.