Sommerkoncerter på Frederiksdal Slot

Programmet for koncertrækken i august og september er nu klar

FREDERIKSDAL | Atter i år åbnes Frederiksdal Slots Havesal for publikum ved fire sommerkoncerter, og takket være tilskud fra sponsorer og fonde bliver det – ligesom ved koncerterne i de tidligere år – med et program, der udføres af de bedste kunstnere fra nær og fjern.

Ligesom sidste år besøges slottet af en af Europas bedste strygekvartetter.

Det er søndag den 20. august kl.19.30, hvor Henschel Kvartetten fra Tyskland spiller værker af Mozart og Sjostakovitj.

I 1994 dannede de 3 søskende, Christoph, Markus og Monika Henschel sammen med cellisten, Mathias Beyer Karlshøj en strygekvartet, der på få år skulle blive en af Europas bedste.

Cellisten er gift med den danske pianist, Kirsten Beyer Karlshøj, der ved sidste årets talentkoncert på Frederiksdal Slot akkompagnerede den unge grønlandske fløjtenist, Annanguak Gerstrøm.

I dette års talentkoncert, lørdag d. 26. august kl. 16 medvirker sopranen Ellen Kristiansen, der for tiden studerer på Operaakademiet i København. Hun er norsk født og startede sin uddannelse i Norge, før hun kom til København.

Hun er allerede kendt fra en række koncerter med Liedkompagniet og Wonderful Copenhagen. Hendes akkompagnatør er pianisten Christian Westergaard.

Han er søn af komponisten Svend Westergaard. Han er ved at færdiggøre sin uddannelse på Det kgl. Danske Musikkonservatorium og er allerede kendt i dansk musikliv . Han modtog i 2005 Van Hauens legat.

Deres program indeholder Peter Heises Dyveke-sange, Hugo Wolfs Meurike-lieder og sange af Lange-Müller og Richard Strauss.

Søndag d. 27. august kl. 19.30 bliver et gensyn med pianisten Søren Rastogi.

Han akkompagnerede sidste år ved en Lieder-aften på Frederiksdal Slot.

I år har han modtaget titlen: "Årets Rundetårn-kunstner". Han spiller 2 af Beethovens klaversonater, og med sig har han koncertmester i Det kgl. Kapel, Mikkel Futtrup. De to spiller sammen Mozarts sonate for violin og klaver i C-Dur (K.V. 301).

Søndag d. 3. september kl. 19.30 afsluttes koncertrækken med slottets "nabopar", operasangerinde ved Det kgl. Teater Randi Stene og hendes mand, cellisten, Henrik Brendstrup.

De akkompagneres af pianisten, Marie Rørbech.

Alle 3 kunstnere er kendt fra tidligere års koncerter på Frederiksdal, og en præsentation skulle være helt overflødig.

Deres program inkluderer værker af Edvard Grieg, Peter Heise og Johannes Brahms.

Koncerterne og billetsalg vil blive annonceret i DGO i begyndelsen af august.