Sommerfest i Skamstrup

Fra tidlig morgen til midnat holdes sommerfest i Skamstrup 25. august. Programmet spænder vidt med tilbud til børn og voksne. Heri indgår morgenkaffe, loppemarked, oplevelsestur, børneaktiviteter, jazzkoncert og aftenfest.

Rita Sørensen, red.jp@nordvest.dk

SKAMSTRUP: Lørdag den 25. august vil Skamstrup stå på den anden ende, når Foreningen Skamstrup og omegn inviterer til sommerfest. Foreningens »aktionsområde« omfatter Bennebo, Brokøb, Sørninge, Skellingsted, Tømmerup, Ulkestrup og Skamstrup.Alle indenfor og udenfor området, der måtte have lyst til at tilbringe en stund med sjove, spændende og afslappende aktiviteter, inviteres til at deltage, lyder det fra arrangørerne.

Sommerfest lyder umiddelbart som: mad og drikke, samt musikalsk underholdning. Det bydes der også på i Skamstrup, men inden aftenfesten sættes i gang, har der været en lang række aktiviteter og tilbud til store og små borgere.

Dagen begynder med morgenkaffe, der serveres i telte ved Stalden på Sørningevej 51.

– Derefter forsætter vi med en oplevelsestur gennem områder omkring Skamstrup – områder som kun få kender, fortæller Jens Christensen fra den arrangerende forening.

I Stalden er også et loppemarked, hvor der bydes på mange nye loppeeffekter. Men som altid er et loppemarked at betragte som en nostalgisk rejse med gensyn af ting, man for længst har glemt, men som havde en funktion for år tilbage.

Endnu mere nostalgi er der at finde ved et besøg i den gamle Landsbyskole. Her er stof til snak om gamle dages skole med børnebørnene, eller blot et »husker du« og en mental rejse til en anden tid, hvor skolelivet var så meget anderledes end i dag.

Skamstrup Mølle er vartegnet for den gamle landsby. Hvis vinden tillader det, vil møllevingerne dreje, så kornet kan males til mel.

I præstegårdens have vil der være »gode og sunde« aktiviteter for børn om eftermiddagen.

Musik skal der til

– Er man parat til musikalske oplevelser i de skønneste omgivelser med udsigt til det bølgende grønne danske landskab, så skal man blot begive sig op på møllebakken medbringende sit tæppe og klapstol, slå »ørerne« ud og lade »tankerne« flyve af sted sammen med tonerne fra Paul Harrisons band. Garanteret en unik oplevelse, fortsætter Jens Christensen.

Paul Harrison band er indbegrebet af den legendariske og hotte britiske jazz. Den engelske kapelmester har med overbevisende succes markeret, at høj kvalitet er hans varemærke. Den karakteristiske sound og eksplosive performance rammer bredt, og Harrison kører træfsikkert med sin egen rytmiske og traditionelle stil. Bandet består af seks professionelle solister, som samlet leverer »the full power of« Paul Harrison Band med sangeren Camilla Ernen-Lyngholm.

Foreningen Skamstrup og Omegn sørger for en tændt grill, hvor medbragt mad kan tilberedes. Øl, vand og vin købes på stedet. Vejret er der også taget højde for, da åbne telte er rejst.

Dagens aktiviteter slutter med en aftenfest i Skamstrups gamle forsamlingshus, der gennem de sidste 120 år har været rammen om de fælles forsamlinger. Aftenfesten med fællesskab over grillen af egen medbragt mad, indtaget sammen med fællen og en snak om dagen, runder dagen af med en »svingom« til de glade, livlige toner fra »Karen Maries Venner«.