Solrød: Brug for småjob til ledige

Solrød Kommune efterlyser virksomheder, der har brug for hjælp til for eksempel oprydning, rengøring, maling eller pakning af varer nogle timer om ugen.

Selv små job kan bruges som springbræt til at blive selvforsørgende. Det er Solrøds ledige borgere blevet mere opmærksomme på, og derfor efterlyser Job- og Socialcenteret nu virksomheder, der mangler arbejdskraft til korte vikariater eller bare få timers arbejde om ugen med for eksempel maling, oprydning, rengøring eller pakning af varer.

– Vi oplever, at borgerne er blevet mere motiverede for at tage småjob, og at de er blevet opmærksomme på, at selv korte ansættelser kan bruges til at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Derfor er Solrød Kommune på udkig efter virksomheder, der har nogle af disse småjob, siger Jannie Asklund, der er leder af den aktive beskæftigelsesindsats i Solrød Kommune.

At det nu i højere grad giver mening for den enkelte ledige borger at søge småjob skyldes blandt andet den nye 225 timers regel.

Hvis du som virksomhedsleder har et eller flere småjob, du gerne vil have besat, så kan Job- og Socialcenterets team af virksomhedskonsulenter hjælpe. De står til rådighed for spørgsmål såvel som hjælp til at finde den rette medarbejder til et ledigt job.

På baggrund af dine ønsker og krav finder virksomhedskonsulenterne de bedst mulige kandidater. Ansættelse kan ske enten som fast timelønnet eller som midlertidig ansættelse. I aftaler selv løn med den person, I vælger, efter gældende regler på området.