Sneen daler over det nordlige Danmark

De byger, der i formiddagstimerne er trukket ned over Nordjylland, har flere steder været med sne.

Foto: Linda Henriksen
Morgentrafikken og de små cyklister i Københavnsområdet er hårdt ramt af det kraftige snevejr torsdag morgen d.6. januar 2011. (Foto: Linda Henriksen/Scanpix 2011)
Morgentrafikken og de små cyklister i Københavnsområdet er hårdt ramt af det kraftige snevejr torsdag morgen d.6. januar 2011. (Foto: Linda Henriksen/Scanpix 2011) Scanpix Danmark

Det lune forårsvejr har taget en uventet drejning i Nordjylland, hvor TV2-vejret melder om sne i formiddagstimerne.

Sneen dalede flere steder i Vendsyssel – og helt ned til syd for Limfjorden ved Aalborg, lagde sneen sig som et tyndt lag på biler, postkasser og græsplæner.

Snevejr i maj måned er langt fra hverdagskost, skriver vejret.tv2.dk.

Snevejret er opstået som en kombination af usædvanlig kold luft over Danmark og de kraftige byger, som i formiddagstimerne er trukket ned fra nord.

I den tørre og kolde polarluft har snefnuggene overlevet hele vejen ned til jordoverfladen – og har altså givet anledning til det sene snevejr.

Nordjyderne oplevede i forbindelse med snebygerne også vinterlige temperaturer. Inden bygerne nåede frem til Nordjylland, lå temperaturen oppe over 6 grader, men da bygerne nåede frem, faldt den lynhurtigt.

Midt under en af bygerne blev der målt ned til én grad ved Tylstrup i Vendsyssel.

Snebyerne kommer netop, som vi er gået ud af en rekordvarm april måned. Således var sidste måned den varmeste april i dansk vejrhistorie med en gennemsnitlig temperatur på hele 9,9 grader.

Temperaturen for en normal april er 5,7 grader, og årets udgave af måneden endte altså hele 4,2 grader højere.