Skuffet United-træner: Eriksen bliver svær at erstatte

Erik ten Hag vil savne Christian Eriksen og danskerens evne til at gøre en forskel på banens sidste tredjedel.

Erik ten Hag må undvære Christian Eriksen den kommende tid. (Arkivfoto).

Erik ten Hag må undvære Christian Eriksen den kommende tid. (Arkivfoto).

Manchester United må klare sig uden Christian Eriksen på midtbanen i de kommende tre-fire måneder, efter at holdets danske profil har pådraget sig en ankelskade.

Eriksens fravær i den kommende tid ærgrer United-træner Erik ten Hag.

– Det er klart, at han er skuffet, og vi er skuffede. Men nu er det sket – sådan er topfodbold, og det er man nødt til at håndtere, siger Erik ten Hag ifølge BBC på et pressemøde.

Meldingen om danskerens alvorlige ankelskade blev meldt ud tirsdag, hvor vinterens transfervindue lukker.

Det er derfor muligt for United at hente en erstatning, inden vinduet lukker ved midnat.

– Det svært, når det kommer ud på vinduets sidste dag. Men vi har spillere på midtbanen, og det er gode spillere. Så vi har spillere, der kan udfylde hullet, mener Erik ten Hag.

Hollænderen erkender dog, at det bliver svært at finde en, der kan gøre nøjagtig de samme ting som Eriksen.

– Man kan aldrig fylde hullet helt. Alle spillere har deres egne karakteristika og identitet. En anden spiller vil gøre det på en anden måde (end Eriksen, red.), men det betyder ikke, at man bliver mindre succesfuld.

– Men Christian Eriksen bringer topkvalitet til vores hold, og han har nogle ting, som er svære at erstatte. Det er eksempelvis den forskel, han gør på den sidste tredjedel af banen og omkring den sidste berøring, siger han.

Danskeren blev skadet i lørdagens pokalsejr mod Reading, efter at han blev tacklet af Andy Carroll, som senere fik rødt kort i kampen.

Manchester United indtager fjerdepladsen i den engelske Premier League med 11 point op til førerholdet Arsenal, der endda har spillet en kamp færre.

/ritzau/