Skrot dit oliefyr og få tilskud

Teddy Rasmussen, TR Varmeteknik,  i sit showroom på Knudstrupvej, hvor han står ved en varmepumpe, der kan erstatte olie- og gasfyr. Lige nu er en ny tilskudsordning på trapperne. Foto: Charlotte Koefoed
Teddy Rasmussen, TR Varmeteknik, i sit showroom på Knudstrupvej, hvor han står ved en varmepumpe, der kan erstatte olie- og gasfyr. Lige nu er en ny tilskudsordning på trapperne. Foto: Charlotte Koefoed

Folketinget har vedtaget en ny skrotordning, der retter sig mod de boligejere, der har olie- eller gasfyr, men også til boligejere, der har pillefyr eller elvarme. Skifter de deres varmekilde ud med en varmepumpe, der enten baserer sig på jordvarme eller luftvarme, er der store tilskud at få.

– Ordningen er ikke helt på plads endnu, så vi følger nøje med i, om der kommer ændringer op til den 15. oktober, når ordningen træder i kraft, men de vigtigste elementer er på plads, siger Teddy Rasmussen, TR Varmeteknik i Løve.

Han har både kontor, salg og showroom på Knudstrupvej 18b, og her har han en af de indedele, som man får installeret i stedet for sit gamle olie- eller gasfyr.

– Vi taler om de fyr, der understøttes af vandbåren enheder, altså enten i form af radiatorer eller gulvvarme, og som vi udskifter til enten jordvarme, hvis der er mulighed for det, eller luft til vand anlæg. Ordningen gælder faktisk også elvarme og pillefyr, forklarer Teddy Rasmussen.

Tilskuddet skal husejeren selv søge og tilskuddets størrelse afhænger af boligens størrelse og varmepumpens energiforbrug.

– Den gennemsnitlige boligejer får omkring kroner 28.000 i energitilskud allerede fra 15. oktober, men tilskuddet afhænger for eksempel af, hvilken type energimærkning den nye varmepumpe har. Man får mest ud af at skifte til energimærke A+++, siger Teddy Rasmussen.

Et af kravene for at få tilskuddet er, at varmepumpen skal installeres af en VE-godkendt installatør, en godkendelse TR Varmeteknik selvfølgelig har.