Skolestart med klip i kortet

Færdselspolitiet stod torsdag morgen klar ved Usserød Skole, og det provokerede et par forældre

Foto: Morten Timm

KAMPAGNE Både skolebørn og forældre spærrede øjnene op en ekstra gang, da de forleden morgen mødte op til politikontrol ved Usserød Skole.

Mens en lille dreng straks konstaterede: "En politimand hjælper os" og nysgerrigt spurgte betjenten "Hvad laver I?", var der forældre, som ikke synes at være tilfredse med tilstedeværelse.

"Jeg tror, I stresser mere end I gavner," lød det fra en far, der fik besked på at flytte bilen væk fra den parkeringsfri-zone ved kantstenen lige ud for skolen til parkeringspladsen på den anden side af vejen.

Det havde en anden far, Jesper, tilgengæld ikke været opmærksom på, da han fulgte sin søn, der lige var startet i første, ind i klasselokalet.

Da han fire minutter senere kom tilbage til bilen ventede politiassistent Peter Christensen med en parkeringsbøde.

"Jamen, det er drønægerligt – og ærgerlige penge. Men sådan er vilkårene, og jeg har respekt for politiets arbejde. Men jeg var ikke opmærksom på det og fulgte bare de andre i trafikken," fortalte Jesper.

Et hak værre var det for en tredje forælder, der ikke havde fået spændt sin datter fast i autostolen på bagsædet. Det spottede motorcykelbetjenten, som uddelte et klip i kørekortet og en bøde på 2.000 kroner.

Efter den halve times skolestarts-kontrol var der samlet set tilfredshed hos politiassistent Peter Christensen fra Færdselspolitiets afdeling hos Nordsjællands Politi.

"Det har forløbet rigtigt fint. Folk er gode til at spænde sig selv og sine børn fast. Ellers er der kun lidt problemer med forstå det med parkeringsfri zone," oplyser han.

Dog var der noget, som kom bag på færdselsbetjenten.

"Det var de forældre, som lod sig provokere af, at vi var her. Det undrede mig. Vi er her jo for deres børns skyld og deres sikkerhed," siger Peter Christensen.

Færdselspolitiet var samme morgen også tilstede ved Rungsted Skole, men her blev der ikke udskrevet bøder.

På Bolbrovej ud for nummer 189 stod politiets fotovogn placeret fra kl. 7.18 torsdag til kl. 12.50. Den blitzede 50 biler med for høj fart, heraf en bilist med 76 km/t som topfart, hvilket også udløste et klip.

I tidsrummet passerede i alt 780 biler politiets ATK-vogn.

FAKTA

Nordsjællands Politi gennemfører til og med uge 35 'Skolestartskampagne'

Målet med aktionen er at forbedre trafiksikkerheden på skolevejene, så skoleeleverne kan færdes trygt i trafikken

I 2014 blev der stoppet 636 biler, og 508 personer blev sigtet for overtrædelser af færdselsloven