Skal hunden sove hos dig eller i en hundeseng?

Skal hunden sove hos dig eller i en hundeseng?

Spørger du hundeejere, hvor deres hunde sover, så kan der faktisk være stor forskel på svaret. Det er nemlig slet ikke alle hunde, der sover på samme måde. Nogle hundeejere lader deres hunden sove i sengen hos dem og insisterer på, at det er den bedste måde at gøre tingene. Andre kunne aldrig drømme om at give hunden en plads på soveværelset.

Hvad der egentlig er det bedste valg, kan være svært at svare på, for der kan være fordele ved begge dele.

Skal hunden sove i din seng?

Er du en af de hundeejere, der aldrig kunne drømme om at lukke døren for din hund, og til enhver tid vil lade den sove i din seng, så kan du have god samvittighed. Det kan både du og din hund have stor glæde af.

Mange hundeejere oplever, at det kan være beroligende at have hunden til at sove ved deres side. Det kan give en stor tryghed at have sin bedste ven og trofaste vogter ved sin side, når man ligger og sover.

Din hund vil med sikkerhed også elske at være tæt på sin ejer og bedste ven.

Skal hunden have sin egen seng?

Det kan selvfølgelig også være, at du undgår at lade din hund sove hos dig i sengen, og også det kan du gøre med god samvittighed. Det er nemlig ikke nødvendigvis en god løsning.

Det kan virke forstyrrende at lade hunden sove i sengen hos dig. En af årsagerne er faktisk, at hunde og mennesker har en forskellig søvnrytme, som kan skabe uro.

Hvis du vil undgå loppe, som din hund måske nogle gange huser, så er det også en god idé ikke at have hunden til at sove hos dig.

Endelig er der også en ulempe for din hund. Det kan nemlig være sundere for din hund at have sin egen hundekurv. Sådan en er jo lavet særligt for hundens komfort, og den kan ofte give en bedre støtte for hunden end et menneskes seng. Derudover kan din hund også have behov for en plads, der kun er dens egen, hvor den kan finde tryghed.

Et kompromis, hvis du gerne vil have din hund tæt på men ikke vil have den i din seng, kan være, at du stiller en hundeseng lige ved siden af din egen seng. Så er I aldrig langt fra hinanden.