Skæg med æg

Kan man lave hole-in-one med et påskeæg? Hvem kommer først over grøften med ægget i god behold? Hvem siger, at påskeæg kun kan bruges til pynt eller spises? Her får I et par friske forslag til sjove påskelege, der ikke kræver andet end uderum og nogle sol

Tekst af Naturkatapulten.dk.

Påsken er fuld af fridage og traditioner. Mange bruger helligdagene til at samles omkring frokostbordet med familie og venner eller til at lave gækkebreve og male påskeæg. Hvis I mangler inspiration til påskeaktiviteter, der byder på mere end bare "en overraskelse, chokolade og noget legetøj", så er der hjælp at hente fra naturvejleder Thomas Neumann fra Danmarks Naturfredningsforening. Hans opfordring er: "Pak påskeæggene og find en frisk forårsskov."

Det eneste du skal pakke er to skeer og påskeæg – helst dem der er pakket ind i noget for at beskytte dem mod slag og snavs.

Hvorfor betale dyrt for minigolf, når naturen indbyder til mindst lige så mange finurlige baner. I anledning af påsken er golfbolden skiftet ud med et påskeæg, men en fyrrekogle eller en rund sten kan også bruges.

"Du skal finde et velegnet område i skoven – gerne et, der både er kuperet og med mange naturlige forhindringer. Det kan være grøftekanter, trærødder eller store sten og buske, som det lille æg skal forcere," fortæller naturvejleder Thomas Neumann.

Hver deltager finder selv sin egen personlige kølle i form af en pind i en vis tykkelse. Brug fyldte æg pakket ind i køkkenfolie eller almindelige indpakkede købe-påskeæg. Æggene skal dog være lidt solide, ellers går de for let i stykker og bliver uspiselige. Golfhullerne laves i jorden som små fordybninger, der er noget større end æggene, så det ikke bliver for svært at få ægget i hul. Hvert hul kan markeres med en lille grankvist eller lignende, så de er lette at få øje på og sigte efter. Sørg for at fjerne grene og andet rundt om hullet.

Dette er en vildere udgave af den klassiske stafet, man legede til børnefødselsdage. I skal bruge 2 spiseskeer og 2 solide påskeæg, der passer i størrelsen til at ligge på skeen. I skal mindst være 2 personer til denne leg. Find et godt kuperet område i skoven, hvor der ikke er for langt mellem træerne. Først mærker i jeres bane op. Dette kan gøres med pinde som mærker. I kan selvfølgelig vælge et fladt område i skoven med langt mellem træerne, men det er sjovere at gøre banen lidt mere udfordrende. Noget af banen kan måske løbe mellem nogle træer, så I er nødt til at løbe i slalom.

"I kan også indlægge et lille hop over en lille grøft eller et hul. Banen skal gennemføres, uden at ægget falder af, ellers må I starte forfra. Og husk nu: ingen pegefingre på ægget," lyder det fra Thomas Neumann fra Danmarks Naturfredningsforening.

Han anbefaler også legene "Hønemor" og "Ægge-petanque". Fnd dem på www.naturkatapulten.dk og vælg påske under "særlige dage".