Seks meldes dræbt af soldater i Syrien

Syriske soldater har dræbt seks mennesker i byen Banias under militæroperationer, siger aktivister.

Demonstration mod regimet fredag i byen Banias.
Demonstration mod regimet fredag i byen Banias.

Antallet af dræbte under lørdagens militæroperationer i den syriske by Banias er steget til seks, siger aktivister i byen.

– 150 indbyggere i Banias havde samlet sig på hovedvejen mellem Banias og Latakia for at bede om, at de, der er anholdt i byen Marqab, løslades, siger en aktivist.

– Sikkerhedsstyrker bad dem forsvinde, og da de nægtede, åbnede sikkerhedsstyrkerne ild og dræbte tre kvinder. Fem andre blev såret, siger kilden.

En fjerde kvinde blev ifølge aktivisten dræbt senere på dagen, og to andre blev dræbt af soldater i selve Banias.

Militæret rykkede natten til lørdag ind i havnebyen Banias, hvor der har været omfattende demonstrationer imod det syriske regime.

En talsmand for militæret bekræfter, at hæren har gennemført operationer i Banias, men han har en noget andet udlægning af, hvad der er sket, end aktivisterne.

– Hærenheder og sikkerhedsstyrker har i dag jagtet terrorgrupper i og omkring Banias og i områder ved byen Deraa for at genoprette sikkerhed og stabilitet, siger talsmanden.

– Der er anholdt personer og beslaglagt våben, som disse grupper har brugt til at angribe hæren og indbyggere og til at skræmme folk, siger han.